Tipuri de reduceri practicate de companii mici

Reducerile reprezinta un instrument nepretuit care incurajeaza achizitionarea anumitor servicii sau a unui produs. Din acest motiv sunt utilizate foarte frecvent pe piata, in special in anumite momente, cum ar fi sfarsitul unui sezon sau la introducerea unor noi marfuri de catre o firma comerciala. Avantajul asigurat de reduceri consta in faptul ca
permit un flux mai mare de marfuri, precum si pastrarea clientilor, deoarece consolideaza legaturile dintre consumatori si brand.

Promotiile sunt folosite ca o modalitate de a atrage atentia asupra unei afaceri sau de a oferi un stimulent pentru ca un client sa faca o actiune dorita de compania care practica reduceri. De obicei, promotiile de vanzari dureaza o anumita perioada de timp si sunt concepute pentru a atinge un scop definit, cum ar fi lansarea unei noi afaceri sau atragerea clientilor companiei concurente. O varietate de tipuri de promovare a vanzarilor sunt disponibile pentru proprietarii de companii mici.

1. Demonstratii si esantionare

Conform unor studii, 51% dintre cumparatori au cumparat un produs pe care nu l-ar fi cumparat in mod normal atunci cand li s-a oferit un esantion gratuit. Probele sunt utilizate cel mai frecvent in magazinele alimentare atunci cand introduc un nou produs alimentar. O demonstratie este o alta forma de esantionare si se practica in timpul utilizarii reale a unui produs.

2. Vouchere

Voucherele pot fi folosite ca o modalitate de a atrage noi clienti sau de a dezvolta loialitatea clientilor. Aceasta metoda incurajeaza clientii sa se reintoarca la compania respectiva.

3. Reducere de pret

Cand o companie practica reduceri de pret, clientii sai cumpara produse la un pret mai mic. O reducere a pretului poate lua forma unei vanzari sau a unui eveniment in magazin. In principiu, pe piata se pot intalni urmatoarele tipuri de reduceri:

– Reduceri la vanzare cu amanuntul. De regula se exprima in procente. De asemenea, se pot face reduceri la o anumita cantitate de produse.

– Rata de actualizare. Se ofera prin intermediul programelor de loialitate. Astfel, se pot oferi reduceri la achizitionarea urmatoare.

– Reduceri de numerar: Se utilizeaza mai ales pentru a vinde un produs overstocked sau lent-vanzare.

– Discount: Incurajeaza un mai mare volum de achizitii, in scopul de a se plati mai putin.

– Reduceri promotionale: In cazul reducerilor promotionale nu exista reguli de care compania sa tina cont atunci cand le practica.

4. Produse gratuite

Oferirea unor produse gratuit este un alt mod de a atrage clientii. De exemplu, la deschiderea unui magazin, compania poate sa ofere tuturor celor care participa mancare sau bauturi gratuite sau anumite marfuri fara bani. De asemenea, pot fi oferite articole care contin marca sau sloganul companiei – cani de cafea sau tricouri. O alta idee este sa se ofere premii primelor 25 de persoane care intra in magazin intr-o anumita zi.

Toate aceste tipuri de reduceri avantajeaza clientii si ii pot fideliza.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *