Duminică, 11 Mai 2014, vă invităm, în Sala Multimedia, să participați la conferința intitulată „ Trofee magice: incursiune în trecutul indienilor amazonieni”, susținută de către dr. Alexandru IFTIME.
Trofee magice: incursiune în trecutul indienilor amazonieni

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă seria conferințelor din cadrul proiectului „Istoria lumii vii în 10 exponate”.

Acest proiect este realizat de către Muzeul „Antipa” în colaborare cu revista educațională ”Terra Magazin” și își propune să prezinte elevilor și publicului larg, 10 dintre cele mai importante piese din expunerea permanentă a Muzeului.

Vânătoarea de capete” ţine de domeniul trecutului, dar trofeele ei sinistre au rămas şi ne oferă o fereastră către un trecut adeseori sângeros.

Cine sunt indienii Jivaro? Cum şi de ce confecţionau aceste trofee din capete omeneşti reduse la dimensiunea unui pumn? Ce s-a întâmplat cu ei – şi cu celelalte triburi din jungla Amazonului – în zilele noastre?

Conferinţa va fi o evocare a trecutului nu foarte îndepărtat în care triburile îşi duceau viaţa – şi luptele – în mod tradiţional, dar şi a modului în care ele au răspuns “civilizaţiei”, unele acceptând-o măcar în parte, altele alegând să se retragă în continuare din faţa ei.

Piesele „vedetă” vor fi „dezvăluite” treptat, în fiecare lună, conferințele de la Muzeu și articolele lunare din revista Terra Magazin prezentând informații mai puțin cunoscute despre comorile din patrimoniul cultural și științific deținut de către Muzeul „Antipa”. Cu ocazia Nopții Muzeelor 2014, traseul topului celor 10 piese din Muzeul „Antipa” va putea fi străbătut de toți cei care vor participa la acest eveniment.

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi şi studenţi – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulţi – 20 de lei.

Rezervarea locurilor se face pe adresa de e-mail: florentinap@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31.

Detalii: www.antipa.ro şi pe pagina de Facebook a Muzeului ”Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa

Informaţii suplimentare despre programele de educație: dr. Aurora Stănescu, e-mail: auroras@antipa.ro.

Sponsori: LeoBurnett, The Geeks, EmailWing, Delaco Fan Brânză

Partener științific: DaVinci Learning

Parteneri media: Unitedmedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Terra Magazin, Doxi, Pipo, Oraşul Meu, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucureşti, 7 Pitici, inParc, mamica.ro, MediaIQ, Zeppelin, Revista Ioana, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, EduRomania – Portalul educației din România, HotNews, SmartWoman

Despre Muzeul Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” este o veche instituţie culturala, de educaţie şi cercetare ştiinţifică. In ultima vreme muzeul se remarcă prin dinamism, organizând manifestări inedite, interactive, pentru vizitatori de toate vârstele.