Portalul de resurse umane si recrutare de top HR-Romania.ro (http://www.HR-Romania.ro) impreuna cu D&D Research (http://www.ddresearch.ro) au demarat la, 1 Februarie 2005 primul studiu privind folosirea metaforelor institutionale in Romania.

Cercetarea, unicat in Romania, va fi desfasurata cu ajutorul specialistilor in resurse umane prezenti pe portalul HR-Romania.ro si va analiza reprezentarile consultantilor romani in resurse umane prin sintagme ca: organizaţia ca “închisoare”, organizaţia “mamă”, şeful “permisiv”, programul de management “ruginit”, concedierile care “mănâncă” credibilitatea, “ancorele” în carieră.

„Am ales HR-Romania ca mediu de desfasurare pentru acest proiect deoarece este cel mai serios forum din domeniul resurselor umane, si nimeni nu mai poate face abstractie de el. Ofera o larga acoperire intr-un mediu al profesionistilor HR in care este foarte greu sa ajungi altfel”, a declarat Dragos Iliescu, Director General D & D Research.

Acest studiu este un prim pas pentru definirea unui domeniu autohton al resurselor umane, cu caracteristici mulate pe cerintele locale, si pentru definirea viziunii despre organizatie pe care o au toti actorii implicati in acest domeniu (atat consultantii externi in resurse umane, cat si general manageri, specialisti in resurse umane, agentii de recrutare).

“E posibil ca rezultatele acestei cercetari sa ofere raspunsuri la probleme dezbatute de multi ani in departamentele de resurse umane ale companiilor din Romania, care nu au ajuns la o solutie deoarece specialisti diferiti au reprezentari diferite asupra acestor notiuni prin care isi definesc activitatile de zi cu zi. Studiul nostru va descoperi aceste diferente, le va analiza stiintific si va decide urmatorul pas, poate chiar directii noi, in studiul resurselor umane in Romania”, declara Eugen Dumbrava, directorul portalului HR-Romania.ro

Mai multe informatii despre acest proiect comun D&D Research/HR-Romania pot fi gasite pe portalul de resurse umane HR-Romania.ro, la sectiunea „Profesionisti HR”. Tot aici vor fi publicate in exclusivitate la sfarsitul lunii februarie si rezultatele finale ale acestuia, concluziile specialistilor care au colaborat la realizarea studiului, iar managerii de resurse umane, precum si alte categorii de public interesate, vor fi invitate sa dezbata ideile desprinse din aceste rezultate pe forumul portalului.