ASER (Asocia┼úia Studen┼úilor Economi┼čti din Rom├ónia) va organiza alaturi de Academia de Studii Economice(ASE) si in parteneriat cu Romanian Convention Bureau(RCB), intre 19-25 aprilie 2004, un eveniment de factur─â interna┼úional─â, care se afl─â la a-treia edi┼úie: ÔÇ×Forumul ┼×tiin┼úific pentru o Europ─â Unit─âÔÇŁ.

ÔÇťForumul ┼×tiin┼úific pentru o Europ─â Unit─âÔÇŁ – ÔÇťUnited Europe Scientific ForumÔÇŁ este un proiect de cercetare ┼čtiin┼úifica internationala, adresat tinerilor speciali┼čti ┼či, ├«n special studen┼úilor. Tema de dezbatere a evenimentului – ÔÇ× Securitate ┼či Stabilitate in spa┼úiul Euro AtlanticÔÇŁeste interesant─â ┼či relevant─â. Pe fondul economic, politic si social actual, incurajarea implicarii timpurii a studentilor in aceasta problematica si convingerea acestora de complexitatea si de importanta ei ne motiveaza in organizarea “Forumului Stiintific pentru o Europa Unita” pentru ca, credem noi, aceasta problema este departe de a-si fi gasit o rezolvare echitabila. De aceea sarcina noastra, a tinerilor studenti care ne indreptam spre o cariera economica sau politica, este sa cautam raspunsuri si solutii !

Evenimentul este structurat in două mari părti: un concurs de lucrări pe tema propusă de organizatorii evenimentului, având participanţi studenţi din cadrul diferitelor facultăţi cu profil economic din tara si străinătate si dezbateri deschise cu invitaţi din sfera politică si economică din România.

Scopul acestui eveniment este s─â ├«ncurajeze implicarea studen┼úilor si a tinerilor speciali┼čti in problematica academic─â, s─â le dezvolte gustul si nevoia pentru cuno┼čtinte autentice si cercetare. “Forumul Stiintific pentru o Europa Unita” este menit a fi doar primul dintre o serie de activit─â┼úi ce urm─âresc stimularea cercetarii ┼čtiin┼úifice.

UESF 2004 isi propune sa atraga alaturi de initiatorii sai, institutii guvernamentale si entitati din mediul de afaceri romanesc, evenimentul putand constitui o oportunitate de implicare a acestora in mediul academic si o modalitate de promovare proprie, dat─â fiind important─â si prestigiul evenimentului, ajuns deja la a III- a editie

O serie de institutii educationale, guvernamentale si comerciale s-au alaturat deja demersului nostru, iar lista partenerilor este deschisa tuturor celor care isi pot determina interesul si implicarea in realizarea evenimentului.