Între 10–11 septembrie, primăria Răşinari şi Consiliul Judeţean Sibiu organizează al doilea Festival anual al Brânzei şi Ţuicii. Pentru prima dată, festivalul va avea şi un Colţ al tinerilor, sponsorizat de Junior Achievement, Hewlett-Packard România şi USAID / EDS.
“Acest colţ al tinerilor se adresează copiilor care doresc să creeze cărţi poştale pentru concursul Salutări din România”, a explicat William Seas, Director CHF Internaţional România. Copiii vor avea ocazia să folosească computere şi camere digitale HP, sau doar creioane colorate şi pixuri, pentru a prezenta în imagini ce are România mai frumos. Scopul proiectului nostru este de a ajuta România să devină o destinaţie turistică mai competitivă. Imaginile pe care le crează tinerii români, o reflecţie a felului în care văd ei frumuseţea ţării în care trăiesc, reprezintă o modalitate unică de promovare a României”.

“Suntem foarte încântaţi că putem sprijini acest festival şi campania Salutări din România”, a spus doamna Ştefania Popp, preşedinta Junior Achievement România. “Organizaţia noastră lucrează cu şcoli şi studenţi din toată ţara, pe care îi învaţă să dobîndească abilităţi specifice mediului de afaceri şi de asemenea să începă şi să conducă ei înşişi o afacere. Avem câteva programe care se axează pe turism, aşa că vedem în acest festival şi în concursul de cărţi poştale o ocazie de a face cunoscută România în lume drept destinaţie turistică atractivă şi de a-i face pe tineri să fie mândri de ţara lor”.

HP România s-a alăturat şi ea iniţiativei de organizare a unui colţ al tinerilor, oferind echipament HP. Tinerii care participa la concursul de cărţi poştale pentru campania Salutări din România vor avea ocazia să căştige, în cadrul unei tombole, o cameră digitală HP.

Despre Express Finance

Programul EDS este un program de 5 ani, finanţat de USAID care are ca obiectiv consolidarea IMMurilor din România şi a mediului economic şi de afaceri în general. Programul este un consorţiu, coordonat de CHF, care îi mai include pe Citizens Development Corps şi Booz Allen Hamilton. Unul din obiectivele programului este de a-i sprijini pe factorii de interes din industria turismului în încercarea lor de a face din România o destinaţie turistică atractivă.

Junior Achievement Romania este o organizaţie non-profit din cadrul Junior Achievement Worldwide USA şi Junior Achievement – Young Enterprise Europe. Organizaţia din România implementează în şcoli şi univerisităţi programe educaţionale de învăţare prin practică, pe baza unor parteneriate încheiate cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Toate programele JA sunt traduse şi adaptate contextului social şi educaţional din România. Până în 2004, peste 250.000 de studenţi au participat la programele organizaţiei. JA România furnizează şcolilor participante materiale şi consultanţă. În fiecare an, studenţii incluşi în programele JA au ocazia de a participa la conferinţe, concursuri şi târguri internaţionale.