Deputatul Dan-Radu Zatreanu, vicelider al grupului parlamentar al PDL din Camera Deputatilor, cere public Parchetului General sa se sesizeze din oficiu in cazul infractiunii comise de senatorul PSD Dan Sova, care a negat pogromul de la Iasi, din 1941, si a apreciat ca ar trebui ceruta pedeapsa maxima de 5 ani inchisoare si retragerea unor drepturi.
Comiterea unei infractiuni nu se sterge cu un “pardon” arogant, ci se pedepseste conform legii, caci nimeni in tara asta nu trebuie sa fie mai presus de lege!

Dan-Radu Zatreanu

“Nu ma mira ca astfel de declaratii, de-a dreptul fasciste, au fost proliferate de un lider al USL, atat timp cat in fruntea USL este Victor Ponta, partenerul de afaceri cu Statul al senatorului Dan Sova. Si Ponta face frecvent astfel de declaratii cu tenta fascista sau social-nationalista. In nenumarate randuri, Ponta si-a permis sa spuna despre presedintele Traian Basescu sau despre presedintele PDL, Emil Boc, ca nu sunt romani! Or, astfel de declaratii depasesc limitele disputei politice” – a apreciat deputatul Dan-Radu Zatreanu.

Sa reamintim ca senatorul Dan Sova a afirmat la un post de televiziune ca in 1941, la Iasi, n-a fost vorba de un pogrom, ci de “impuscarea intamplatoare a 24-25 de evrei”. Reactiile organizatiilor israeliene, dar si ale Washingtonului nu s-au lasat asteptate.

“De aceasta data, Dan Sova a comis o infractiune la Legea 107/2006, care, in Articolul 6, prevede o pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi pentru persoanele care in mod public neaga existenta Holocaustului in Romania. Or, constatam ca se intrunesc toate conditiile infractiunii amintite, iar agravant este ca autorul acestei infractiuni este purtator de cuvant al PSD, partid care vad ca nu a avut nicio reactie, ceea ce inseamna ca nu se desolidarizeaza de afirmatiile senatorului Dan Sova, lucru extrem de grav!” – a mai precizat deputatul Dan-Radu Zatreanu, care a anuntat ca va lua atitudine si in plenul Camerei Deputatilor, cerand pedepsirea exemplara a senatorului PSD Dan Sova. “Aici nu mai e vorba de scuze. Comiterea unei infractiuni nu se sterge cu un “pardon” arogant, ci se pedepseste conform legii, caci nimeni in tara asta nu trebuie sa fie mai presus de lege!” – a incheiat deputatul PDL Dan-Radu Zatreanu.