Proiectul „Salutări din România”, iniţiat de Programul EDS (Programul de Dezvoltare a Microîntreprinderilor, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii) şi Junior Achievement România şi finanţat de USAID (Agenţia Statelor Unite Pentru Dezvoltare Internaţională) reprezintă un demers internaţional de participare a mediului educaţional românesc la promovarea imaginii României în lume prin implicarea elevilor români care dau dovadă de inteligenţă şi talent.
Cărţile poştale realizate de tinerii participanţi au constat în desene, fotografii, colaje sau imagini digitale care prezintă aspecte interesante şi atractive din România, însoţite de un mesaj-text de bun-venit. Lucrările câştigătoare vor fi promovate la târgurile de turism din Milano, Londra şi Berlin, călătorind astfel prin întreaga lume.

Între 1 iunie şi 20 septembrie 2005, au fost trimise prin poştă peste 800 de lucrări provenind din 24 de localităţi din întreaga ţară, iar prin email au fost primite peste 100 de lucrări.

Astăzi, concursul lansat ca o invitaţie adresată tinerilor români de a face cunoscută o imagine inedită a României în lume, prin intermediul cărţilor poştale realizate de elevi, a ajuns la final.

Câştigătorii acestui concurs au fost anunţaţi oficial pe data de 27 septembrie 2005, de Ziua Mondială a Turismului, în cadrul conferinţei de presă organizată la Hotelul Intercontinental Bucureşti cu începere de la ora 16:00.

Evenimentul a fost onorat de prezenţa:

E.S. Mark Taplin – Însărcinatul cu Afaceri al SUA la Bucureşti
Dl. John Francis – Vice-Preşedintele pentru Cercetare, Conservare si Explorare al Societăţii National Geographic
Dl. Ovidiu Marian – Preşedinte Autoritatea Naţională de Turism
Dl. Constantin Dascălu – Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului

Premianţii concursului „Salutări din România” sunt:

Florentina Daniela Crăciun, 16 ani, Bucureşti – premiul I
Alexandru Câmpean, 8 ani, Braşov – premiul al II-lea
Patricia-Nicole Stanciu, 17 ani, Bucureşti – premiul al III-lea

Juriul a acordat un premiu special pentru lucrarea lui Grigoriu Ovidiu Rus, 17ani, din Alba Iulia.

Lucrările au fost expuse sub formă de afişe şi distribuite sub formă de cărţi poştale la conferinţa de presă. De asemenea, aceste lucrări vor fi utilizate pentru a promova imaginea României turistice la diferite evenimente naţionale şi internaţionale de profil, atât sub formă tipărită, cât şi în versiune electronică.

Despre Express Finance

EDS este un program de cinci ani destinat întăririi întreprinderilor micro, mici şi mijlocii (MIMM) în România şi îmbunătăţirii mediului economic şi de afaceri în general – cu finanţare din partea USAID. Programul este administrat de către Consorţiul CHF, organizaţia coordonatoare fiind CHF International, asistată de Citizens Development Corps şi Booz Allen Hamilton. Unul dintre obiectivele acestui program este promovarea României ca destinaţie turistică. Prin sprijinul
acordat turismului, CHF şi partenerii săi vor ajuta la pregătirea României pentru a beneficia de avantajele integrării în UE şi pentru a face faţă pe pieţele comunitare şi internaţionale.

Junior Achievement România (www.jar.ro) este o organizaţie non-profit care face parte din Junior Achievement Worldwide, USA şi Junior Achievement–Young Enterprise, Europa. JA România implementează, în şcolile şi universităţile din România, în baza parteneriatului semnat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, programe educaţionale economice de tip learning by doing. Peste 320.000 de elevi şi studenţi au participat la programele organizaţiei până în 2005. JA România asigură gratuit şcolilor din program materiale adaptate la contextul economic românescşi consultanţă, iar celor mai buni elevi şi studenţi, burse de participare la conferinţe, concursuri sau târguri internaţionale.