Nokian Tyres, din nou pe lista celor mai sustenabile companii din lume, conform indicelui Dow Jones Sustainability

Nokian Tyres a fost inclusă, pentru cel de-al patrulea an consecutiv, în topul celor mai sustenabile companii din lume, conform indicelui de sustenabilitate Dow Jones DJSI World. În plus, compania a fost selectată și pentru indicele DJSI Europa, care se remarcă prin criterii de selecție mai stricte.

 Compania a acumulat 100 de puncte în următoarele categorii: Product Quality & Recall Management, Environmental Reporting, Environmental Policy & Management și Social Reporting.

Suntem mândri să dăm dovadă de inițiativă în materie de sustenabilitate și să primim această recunoaștere. În mai 2020, Nokian Tyres a devenit primul producător de anvelope care a obținut aprobarea Science Based Targets pentru obiectivul de reducere a emisiilor de CO2. Echipa noastră globală se străduiește să atingă aceste obiective și să se dezvolte permanent în materie de sustenabilitate.”, declară Jukka Moisio, Președinte și CEO, Nokian Tyres.

În șase ani, Nokian Tyres a redus emisiile de CO2 din producție cu 44%. În plus, rezistența la rulare a anvelopelor Nokian Tyres a fost redusă în medie cu 8%, ceea ce echivalează gazele de eșapament a 65.000 de mașini anual. Scopul acestor eforturi este îmbunătățirea caracterului ecologic al produselor, fără a compromite însă siguranța.

Indicii listează cele mai sustenabile companii din lume, inclusiv Nokian Tyres

DJSI World include lideri din domeniul sustenabilității globale, identificați de SAM, care face acum parte din S&P Global. În fiecare an, SAM evaluează peste 7.300 de companii din întreaga lume. Evaluarea sustenabilității corporative se axează, începând cu anul 1999, pe criterii specifice industriei și financiare.

Pentru investitori, aceasta este o evaluare complexă și foarte apreciată. Evaluarea companiilor din acest an se bazează pe criterii legate de performanța acestora din anul 2019. Doar companiile de top din fiecare industrie sunt incluse anual în indici.

Mai multe informații

Nokian Tyres dezvoltă și produce anvelope premium pentru persoanele care apreciază siguranța și durabilitatea. Inspirați de moștenirea noastră scandinavă, fabricăm produse inovatoare pentru autoturisme, camioane si utilaje grele, pentru un condus fără griji în orice condiții. Lanțul nostru Vianor furnizează anvelope și service auto. În 2019, vânzările nete ale companiei au fost de 1,6 miliarde de euro și am avut aproximativ 4.700 de angajați. Nokian Tyres este listată la Nasdaq Helsinki. Mai multe informații: www.nokiantyres.com

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *