Brother sustine viitorii specialisti in domeniul protectiei mediului

Brother_CSR-img01

  • Compania Brother va premia din nou lucrarile de disertatie ale absolventilor programelor de master din domeniul Ingineriei Mediului ale Facultatii de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului, din cadrul USAMV Bucuresti.

Brother, unul dintre cei mai mari furnizori de solutii pentru mediul de afaceri, va continua activitatile de protectie a mediului si conservare a biodiversitatii prin parteneriatul pe care l-a initiat anul trecut cu Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV), prin programele de master din domeniul Ingineriei mediului derulate in cadrul Facultatii de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului (FIFIM). In cadrul acestui parteneriat, Brother va acorda o bursa de sustinere pentru cea mai aplicata lucrare de disertatie din cadrul programului de master de Ingineria si Protectia Mediului in Spatiul Rural sau celui de Geomatica pentru Ingineria Mediului.

Inscrierea lucrarilor se va face in aceeasi perioada cu depunerea lucrarilor de disertatie, respectiv in perioada 15-17 iunie 2020, pe baza formularului dedicat, care se va depune online la FIFIM, insotit de CV-ul candidatului si de lucrarea de disertatie, termenul limita fiind acelasi cu termenul de inscriere la sustinerea lucrarii de disertatie. Criteriile de evaluare au in vedere o serie de punctaje care se bazeaza pe evaluarea catorva aspecte concrete. Astfel, continutul si calitatea lucrarii de disertatie, precum si aplicabilitatea ei in domeniul protectiei mediului se vor puncta cu pana la 4 puncte, in timp ce elementele de originalitate si inovatie vor primi pana la 2 puncte. Alte 2 puncte sunt rezervate calitatii prezentarii lucrarii, iar pentru implicarea in activitati axate pe protectia mediului dovedite prin CV, candidatul poate primi inca 2 puncte.

Premiul are o valoare de 500 de euro, acordat in echivalentul in lei, alaturi de diploma de recunoastere a implicarii absolventului in activitatile de protectie a mediului.

Evaluarea se va face de catre membrii comisiilor de examinare in cadrul sesiunii de sustinere a lucrarilor de disertatie pentru cele doua programe de studiu, participand si un reprezentant al companiei.

Intotdeauna Brother a fost si ramane un producator preocupat de calitatea mediului inconjurator si de protejarea acestuia, participand activ si incurajand cu fiecare ocazie utilizatorii sa se implice in protejarea mediului. Incepand de la idee si design, pana la etapele de colectare si reciclare, in fiecare stadiu din ciclul de viata al unui produs avem in vedere impactul asupra mediului. Ne dorim ca si viitorii specialisti in protectia mediului sa urmareasca aspectele practice ale protejarii mediului, prin lucrari cu un grad de aplicabilitate avansat – acesta este motivul pentru care am ales aceste criterii in a oferi premiul celui mai potrivit absolvent de master al USAMV”, a declarat Monica Otlacan, Country Manager Brother Romania.

Misiunea Brother este de a dezvolta solutii, echipamente si tehnologii eficiente care sa permita organizatiilor sa isi imbunatateasca performantele si operabilitatea, simultan cu reducerea costurilor. Reducerea impactului asupra mediului reprezinta una din temele cheie ale implicarii sociale a companiei Brother, inclusiv in Romania.

Angajamentul Brother de a sustine specialistii si activitatile de cercetare in domeniul protectiei mediului derulate in cadrul universitatii se vor concretiza si prin alte actiuni corelate din cadrul parteneriatului.

La nivel international, Brother colaboreaza cu diverse organizatii si se implica in multiple actiuni menite sa reduca nivelul de poluare a mediului inconjurator. Iar Romania nu face exceptie, astfel colaborarea companiei cu USAMVB, inceputa in 2019, are ca scop un mod practic de constientizare asupra riscurilor pe care le prezinta lipsa de atentie a oamenilor fata de mediu, sustinand rolul practic al viitorilor specialisti in protectia mediului inconjurator.

BrotherCSR

Despre Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicina Veterinara din Bucureşti (USAMVB), „o universitate pentru viaţa şi agricultura prin educaţie şi cercetare de inalta calitate”, este o instituţie de invaţamant superior şi cercetare acreditata, cu personalitate juridica, ce face parte din reţeaua instituţiilor de invaţamant superior de interes public, avand caracter nonprofit şi apolitic. USAMVB este organizata şi funcţioneaza in conformitate cu prevederile Constituţiei Romaniei, ale legislaţiei şi reglementarilor naţionale din domeniul invaţamantului, cu Carta universitara şi regulamentele proprii pentru a-şi indeplini misiunea asumata.

Absolventii Facultatii de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului – unica in ţara ce pregateşte ingineri prin programul de studii de licenţa Imbunataţiri Funciare şi Dezvoltare Rurala – dobandesc calificari pentru a raspunde cerintelor pietei muncii, fiind pregatiti pentru a lucra in urmatoarele sectoare de activitate / institutii: constructii – proiectare si executie, agentii de mediu, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, servicii / cadastru, administratia centrala si locala, cercetare si consultanta, Real Estate & Business.

Despre Brother

Fondata in Japonia cu mai bine de un secol in urma de catre cei doi frati Masayoshi si Jitsuichi, Brother este in prezent o marca recunoscuta la nivel mondial pentru inovatie tehnologica. Compania desfasoara operatiuni in peste 40 de tari si regiuni.

Printre produsele Brother, se numara imprimante, echipamente multifunctionale, scanere si solutii de etichetare. Oferta pentru o era bazata tot mai mult pe tehnologie digitala si inteligenta include solutii mobile de tiparire si servicii de management al printurilor (Managed Print Services – MPS).

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *