Jukka Moisio, noul Președinte și CEO al Nokian Tyres

Consiliul de Administrație al Nokian Tyres l-a numit pe Jukka Moisio în funcția de Președinte și CEO al Nokian Tyres, începând cu data de 27 mai 2020. Hille Korhonen se va retrage din funcția de Președinte și CEO, după ce a condus compania timp de trei ani. Înainte de a ocupa această funcție, Hille Korhonen a fost membru al Consiliului de Administrație Nokian Tyres, ajutând la consolidarea reputației și succesului Nokian Tyres atât pe piața internă, cât și pe cele de creștere.

Jukka Moisio are o experiență solidă, dobândită în companii internaționale de top. Cea mai recentă funcție a sa a fost cea de Președinte și CEO al Huhtamäki Oyj, o companie globală de ambalare. Înainte de Huhtamäki, Moisio a fost Președinte și CEO al Ahlstrom Oyj.

„Ne bucurăm că Jukka Moisio va prelua conducerea Nokian Tyres.”, declară Jukka Hienonen, Președintele Consiliului de Administrație Nokian Tyres. „Jukka Moisio are o experiență solidă în ceea ce privește succesul companiilor cotate la bursă și evoluțiile lor, oferind performanțe financiare puternice și profituri pentru acționari. El înțelege foarte bine piețele din Europa Centrală și America de Nord, principalele piețe de creștere pentru Nokian Tyres. Jukka Moisio are experiența și abilitatea de a conduce compania către următoarea sa fază de dezvoltare.”, completează acesta.

„Hille Korhonen a avut un rol important în cadrul Nokian Tyres, mai întâi ca membru al Consiliului de Administrație și, în ultimii trei ani, în calitate de Președinte și CEO. Anii trecuți s-au caracterizat printr-o etapă de investiții intense, în timpul căreia compania a construit o fabrică în SUA, ca parte a obiectivului de a dubla vânzările Nokian Tyres în America de Nord. În numele întregului Consiliu, îi mulțumesc lui Hille pentru leadership și contribuțiile aduse companiei.”, adaugă Hienonen.

„Sunt onorat să preiau conducerea Nokian Tyres, o companie extraordinară, un brand apreciat, leader pe piețele interne, cu produse de top și multe oportunități de dezvoltare. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu echipa Nokian Tyres și să creăm performanță împreună cu clienții existenți și potențiali.”, declară Jukka Moisio.

Despre Jukka Moisio

Data nașterii: 1961

Naționalitate: Finlandeză

M.Sc. Economics, MBA

Experiență profesională:

Huhtamäki Oyj, Președinte și CEO, 2008-2019

Ahlstrom Oyj, Președinte și CEO, 2004-2008

Ahlstrom Oyj, Diferite funcții de conducere, 1991-2004

McKinsey & Company, Asociat, 1989-1991

Alte funcții:

Paulig Group, Membru al Consiliului de Administrație, 2019-

Sulapac Oy, Membru al Consiliului de Administrație, 2019-

Atria Oyj, Membru al Consiliului de Administrație, 2014-

Nokian Tyres plc

Päivi Antola
SVP, Communications and Investor Relations

Întrebări media și solicitări de interviu:

media@nokiantyres.com

Tel. +358 10 401 7912 (Tarja Kuittinen)

Nokian Tyres dezvoltă și produce anvelope premium pentru persoanele care apreciază siguranța și durabilitatea. Inspirați de moștenirea noastră scandinavă, fabricăm produse inovatoare pentru autoturisme, camioane și utilaje grele, pentru un condus fără griji în orice condiții. Lanțul nostru Vianor furnizează anvelope și service auto. În 2018, vânzările nete ale companiei au fost de 1,6 miliarde de euro și am avut aproximativ 4.800 de angajați. Nokian Tyres este listată la bursa Nasdaq Helsinki. Informații suplimentare: www.nokiantyres.com

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *