Amber se extinde: compania românească deschide un nou studio de game development în Guadalajara, Mexic

Amber Mexic se alătură celorlalte studiouri din București, San Francisco, Los Angeles și Botoșani

București, 11 februarie 2020 – Ambercea mai importantă companie independentă de game development din România, anunță extinderea în Mexic cu un nou studio în Guadalajara. Amber Mexic va oferi o gamă completă de servicii de dezvoltare de jocuri video, cu un focus inițial pe testare (QA) și artă. Este al cincilea studio pe care Amber îl deschide, cel mai recent fiind biroul din Botoșani, în octombrie anul trecut, care numără în prezent peste 30 de testeri și test leaders. La finalul lui 2020, Amber estimează că va avea peste 500 de specialiști în cele 5 birouri din lume.

Amber Mexic va fi condus de Jorge Suarez, un veteran al industriei jocurilor video, cu o experiență de peste 16 ani, care va implementa strategia de dezvoltarea a noului studio. Procesul de recrutare a început deja, Amber Mexic dorind să atragă până la finalul acestui an 50 de testeri și artiști specializați în User Interface, animație 2D și 3D.

“Amber își dorește să devină o agenție creativă de referință pentru industria dezvoltatoare de jocuri video prin furnizarea de servicii premium de către cele 5 birouri din România, Statele Unite și acum, Mexic. Un număr mare de oameni talentati în cadrul comunității mexicane dezvoltatoare de jocuri video și fusul orar aliniat programului multor parteneri au făcut ca decizia Amber de a-și extinde operațiunile în Guadalajara să fie una naturală. Deschiderea unui nou studio în Mexic va permite Amber să-și extindă business-ul în proiecte internationale de dezvoltare si publishing și să aibă acces la noi piețe și parteneriate”, a declarat Mihai Pohonțu, CEO Amber.

Guadalajara este al doilea oraș ca mărime din Mexic și cunoscut pentru comunitatea vibrantă de game developeri. Amber Mexic își va desfășura activitatea în Ciudad Creativa Digital, un hub tech creativ ce aduce laolaltă numeroase companii internaționale care aleg să investească în Guadalajura. Văzut ca un Silicon Valley al Mexicului, Guadalajara devine un hub important pentru dezvoltarea de produse media digitale.

Despre Amber

Înființată în 2013 în București, Amber este o agenție creativă structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite, oferind o paletă largă de soluții de dezvoltare de jocuri video ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations și servicii de suport.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam și That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin și Cinderella Free Fall și a contribuit la dezvoltarea unor titluri de success precum Sky: Children of Light, Gorogoa și altele.

În 2018 a fost clasificată ca fiind compania de software cu cea mai rapidă creștere din România conform clasamentului Inc. 5000 Europe și #463 dintre toate companiile europene. Amber are sediul central în București și birouri în Botoșani, San Francisco, Los Angeles și Guadalajara.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *