De Ziua Aromânilor, Elena Gheorghe face spectacolul “Lunâ Albâ” la Sala Palatului

Pe 23 mai, chiar de Ziua Națională a Aromânilor, Elena Gheorghe aduce, în fața publicului de la Sala Palatului, cel mai mare și mai spectaculos eveniment de muzica și tradiție armânească. În cadrul acestuia, artista va lansa un nou album de muzică armânească, ce conține cel putin 10 piese, atât melodii tradiționale și readaptări în manieră modernă, cât și producții noi. Biletele costă intre 35 si 190 lei, aici: http://bit.ly/LunaAlba

Datorită succesului înregistrat cu piesa “Lunâ Albâ”, care a depașit deja 11 milioane de vizualizări pe YouTube în doar două luni, artista a decis ca evenimentul sa ii poarte numele. Spectacolul va fi unul grandios, atat prin interpretarea artistilor, muzica, dans si traditii armânesti, dar si prin productia vizuala.

Acest proiect muzical este, in primul rand, un omagiu adus bunicii artistei, care a crescut-o si a invatat-o limba, dansul si traditiile armânesti.

Alături de Elena vor mai urca pe scenă cei mai iubiți intepreți de muzică armânească: Gicu Coadă, unul dintre cei mai apreciați artiști ai aromânilor de pretutindeni, Sirma Guci, poetă, textieră și compozitoare de marcă a comunității armâne și formația Steaua di Vreari, care de 19 ani bucură prin muzica ei inimile oamenilor. Atât Gicu Coadă, cât și Steaua di Vreari, sunt unii dintre artiștii care au colaborat cu Elena Gheorghe și în anul 2008, atunci când a lansat pe piață primul ei album de muzica aromână.

De asemenea, ansamblul Vanghelizmo readuce în inimile publicului flacăra vie a unui folclor nemuritor, menținut viu prin cultura orală secole la rând.

Printre cele mai cunoscute si iubite melodii care vot stârni emoție și vor întreține atmosfera pe 23 mai 2019 la Sala Palatului se numără binecunoscutele “Pamporea”, “Un trandafil creasti la firida mea”, “Opa, opa”, “Ela Ela” și, desigur, “Lunâ Albâ”.

În ultima perioadă, muzica, dansul și tradițiile aromâne au căpătat tot mai multă amploare și în rândul românilor, care au ajuns să iubească melodiile chiar și fără să ințeleagă versurile. Cu siguranță, ritmurile, dansul și voia bună vor fi molipsitoare, indiferent daca deja cunosti sau nu repertoriul armânesc.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *