Börje Ekholm: În 2019, Ericsson trece la tehnologia 5G la nivel global

  • Președintele și directorul executiv al Ericsson, Börje Ekholm, a subliniat la MWC 2019 rolul pe care tehnologia 5G o are ca infrastructură națională esențială, adresându-se în special jurnaliștilor și analiștilor
  • Ericsson a anunțat public colaborări cu 10 furnizori de servicii pentru implementarea 5G. În prezent, compania lansează rețele 5G în SUA, Europa, Asia și Australia
  • Cu un portofoliu 5G complet, dinamic și flexibil, Ericsson are resursele și capacitatea de distribuție necesare pentru a satisface o creștere rapidă a cererii de pe piață, odată cu introducerea tehnologiei 5G la nivel global

 

Președintele și directorul executiv al Ericsson (NASDAQ: ERIC), Börje Ekholm, spune că Ericsson va trece în 2019 la tehnologia 5G la nivel global, această afirmație este susținută printr-un portofoliu existent puternic și sigur al companiei. Adresându-se mass-media și analiștilor la lansarea MWC Barcelona 2019, ​​Ekholm a subliniat și rolul 5G ca infrastructură națională esențială, evidențiind avantajele pentru primii utilizatori.

Trecem cu adevărat la 5G în 2019, în întreaga lume“, a adăugat el.

Ekholm a declarat că Ericsson a anunțat parteneriate comerciale 5G cu 10 furnizori de servicii, precum și 42 de documente de înțelegere. Compania lansează deja rețele 5G în întreaga lume: în SUA, Europa, Asia și Australia. CEO-ul Ericsson a mai declarat și că  urmează să fie anunțate și alte noutăți în viitorul apropiat.

Consumatorii și companiile așteaptă 5G”, a spus Ekholm. „Conform cercetărilor Ericsson Consumer Lab, o treime din utilizatorii de smartphone-uri la nivel global vor trece imediat sau în termen de șase luni la un operator care furnizează 5G. În prezent, SUA și Asia sunt lideri în dezvoltarea 5G.

Ékholm a afirmat că primii beneficiari 5G la scară comercială vor fi consumatorii de bandă largă de telefonie mobilă, cu extinderi de capacitate masive și extrem de eficiente, facilitând aplicații noi în realitatea augmentată și realitatea virtuală în domenii precum gaming-ul și transmisiunile din domeniul sportului.

El a subliniat și modul în care 5G va transforma industria dincolo de produsele de consum către internetul industrial, menționând ca exemple colaborările în curs de desfășurare atât în ​​robotica mobilă, cât și în segmentul vehiculelor electrice, autonome.

Mai mult, Ekholm a evidențiat modul în care hardware-ul Sistemului Radio Ericsson a fost pregătit pentru 5G încă din anul 2015 și poate fi utilizat și pentru 5G New Radio (NR), cu instalare de software la distanță.

Aceasta înseamnă că Ericsson a livrat deja peste 3 milioane de radiouri 5G-ready clienților săi din întreaga lume. Capabilitățile unice de partajare ale spectrului Ericsson și soluțiile de bază comune și de orchestrare dinamică le pot aduce supremația clienților Ericsson în segmentul 5G, a spus el.

Ericsson Spectrum Sharing este modalitatea cea mai fezabilă din punct de vedere economic de a introduce 5G în benzile existente, obținând o acoperire imediată la nivel național“, a declarat el. „Putem îmbina dinamic traficul 4G și 5G pe același spectru. S-a spus că acest tip de partajare a spectrului e imposibil. Nu este adevărat! Avem ingineri de talie mondială. Datorită partajării spectrului, clienții noștri au avantajul real de a utiliza primii 5G.

Ekholm a anunțat că Ericsson intenționează să achiziționeze Kathrein, compania de antene și filtre pentru rețelele mobile. Acest lucru va extinde capacitățile și competențele companiei în domeniul antenelor active și pasive avansate. Ericsson va aduce în jur de 4.000 de profesioniști cu înaltă calificare în cercetare și dezvoltare, producție și vânzări în peste 20 de locații, inclusiv Germania, România, Mexic și China.

Pentru a obține o imagine completă a prezentărilor și discuțiilor Ericsson la MWC Barcelona, ​​vă rugăm să vizitați pagina evenimentului, să participați la eveniment în Sala 2 din Barcelona sau live online.

Ericsson va achiziționa Kathrein, compania de antene și filtre pentru rețelele mobile

Lansări Ericsson la MWC 2019:

Ericsson îmbunătățește Platforma 5G pentru o rețea mai fluidă

Ericsson lansează oferte importante de rețele de comunicații în bandă largă

Ericsson își prezintă viziunea despre IoT celular, cu noi segmente și soluții

Noul motor de operațiuni Ericsson bazat pe AI simplifică serviciile gestionate

Alte știri recente despre 5G:

Ericsson și Intel demonstrează live la MWC 2019 partajarea dinamică de spectru 4G + 5G

Parteneriatul dintre Ericsson și Juniper Networks este consolidat datorită soluțiilor de transport comune

Ericsson va implementa echipamente 5G-ready LTE pentru rețeaua Vodafone Idea Ltd. din India

Ericsson și Intel dezvoltă infrastructură software de ultimă generație pentru era 5G

Ericsson deschide un nou Centru de Excelență pentru formare profesională în Texas, în urma interesului crescut pentru 5G în SUA

Singtel, Ericsson și Singapore Polytechnic inaugurează 5G Garage

Ericsson și Qualcomm finalizează apelul de date 5G pe banda 2.6 GHz

T-Mobile, Ericsson și Intel finalizează cu succes primul apel 5G pe 600 MHz

Ericsson, SK Telecom și Qualcomm colaborează pentru a sparge barierele 5G

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *