Pregatit din orice punct de vedere

In America de foarte multi ani exista cea ce numesc unii locuitori “off grid” adica sunt debransati de la statiile de energie generale ale orasului sau de la compania de apa etc.

Incet, acest concept a inceput sa apara si in Europa iar unii au facut o intoarcere in timp si s-au limitat doar la cateva ore de energie electrica pe zi pentru a fi mai independenti financiar.

Acest lucru l-am facut si eu. Cu 2 ani in urma am decis sa renovez casa batraneasca de la munte si sa ma mut acolo. Am dorit sa nu platesc niciun fel de facturi si mi-am aranjat singur modul de a stoca energie electrica, iar pentru apa mi-am facut o fantana.

Ce iti trebuie mai mult? Viata simpla cateodata poate fi cea mai buna, insa pentru a asigura un minim de confort a trebuit sa investesc in acumulatori speciali pentru a stoca energia produsa de catre panourile solare. Chiar daca imi doream sa retraiesc viata de odata, jobul meu de programator necesita cel putin 4 ore de curent electric pe zi, pentru a face codari pe laptop, dupa care le trimit companiilor. Este un job care ma relaxeaza. Prin intermediul unor prietni am aflat de site-ul e-acumulatori.ro, un magazin online ce vinde produse destinate pentru incarcarea bateriilor, stocarea energiei electrice si producerea acesteia.

Atunci cand am avut nevoie de un sistem stocare energie, m-am dus direct la magazinul lor, deoarece sitam ca voi gasi ceva bun care sa ma avantajeze.

Am avut dreptate. Magazinul ofera foarte multe produse, printre care si acumulatori de calitate, capabili sa stocheze pana la 6000 amperi.

Am cumparat un acumulator Li-on Alpha ESS 5.38 kWh 48V M48112-P, un dispozitiv extraordinar si recomandat pentru cei care doresc sa depinda doar de energia electrica produsa de ei insasi.

Acumulatorul este produs de catre Alpha ESS si are o greutate de 63kg, destul de mare pentru a garanta 12 ore de energie electrica pentru o casuta de 50 metri patrati.

Aceast acumulator are o speranta de viata de 20 de ani, deoarece beneficiaza de tehnologia cu celule singure cu litiu fosfat de fier (LiFePo4).

Acest produs este foarte sigur, deoarece nivelul de protectie inscriptionat pe eticheta este IP20.

Prodsul in sine este exceptional si nu necesita un expert pentru a fi instalat. Insa, daca nu va pricepeti la instalatii electrice este mai bine sa lasati o persoana de competenta sa o racordeze la panouri.

Sunt foarte multumit de randamentul acestui acumulator, deoarece de cand am cumparat produsul nu mi s-a intamplat niciodata ca energia sa se termine si eu sa raman pe intuneric.

Recomand magazinul tuturor celor care cauta solutii eficiente pentru a stoca energia electrica!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *