Azilul prelungeste viata batranilor singuri

Batrana despre care va povestesc acum traise toata viata la umbra protectoare a sotului. El platea facturile si impozitele, el se ducea dupa cumparaturi, el ii aducea medicamentele, cand ea s-a imbolnavit si avea grija sa le ia regulat, fiindca ea uita si le incurca.

Intr-o zi insa a murit si a lasat-o sa se confrunte cu toate problemele vietii tocmai acum cand devenea pe zi ce trece mai senila.
Era atat de neajutorata, ca nu putea sa isi faca singura un foc si daca s-ar fi incumetat sa il aprinda, ar fi incendiat gospodaria. Au incercat copiii sa o ia la ei, la oras, dar nu s-au inteles sub nicio forma, fiindca era suspicioasa, ranchiunoasa, pusa pe cearta.

Daca o aduceau acasa si o lasau singura, o condamnau in mod sigur la moarte, asa ca au dus-o la un camin privat pentru batrani dupa ce s-au asigurat ca acolo se ofera cele mai bune servicii azil de batrani.
In ciuda firii ei imposibile, personalul a ajutat-o sa se integreze si a ingrijit-o cu profesionalism, dar o “prietena” o tot vizita la azil si o compatimea ca a fost dusa cu forta din casa ei si obligata sa stea la azil.

Prietena s-a implicat atat de mult, incat a adus-o din nou acasa, suparand profund apartinatorii. A stat acasa doua saptamani si si-a dat seama ca daca nu se intoarce la azil va muri, fiindca:
-nu se putea gospodari singura si se apropia iarna. La azil camerele erau curate si incalzite, hrana asigurata. Ii era dor de cele trei mese zilnice si variate si de gustari. Singura nu isi putea lua nici un pachet de biscuit.

-uita sa isi ia medicamentele si se simtea din ce in ce mai rau. Putea sa si moara, cand lua doua pastile de acelasi fel in aceeasi zi.
-cadea prin curte si era numai vanatai tot corpul. Vecinii veneau sa o ridice, dar plecau repede fiindca le era frica de atitudinea ei si de apartinatori. La azil toti batranii erau monitorizati permanent si personalul medical cu inalta calificare le statea la dispozitie.

Acum, batrana a revenit la caminul de batrani si este foarte mutumita de conditiile de aici. Supravegheata permanent si-a revenit si si-a corectat atitudinea astfel ca acum s-a imprietenit cu colegele de camera si iese sa socializeze cu persoanele de varsta ei. Cu medicamentele a devenit mai responsabila si parca intinereste pe zi ce trece: se programeaza la tuns si vopsit, isi face unghiile. Multi oameni strica prin evaluarile negative pe care le fac azilelor de batrani, cand ele de fapt prelungesc viata bunicilor nostri.

In prezent, acesta batrana este capabila sa recunoasca faptul ca, daca ar fi fost lasata singura acasa, murea demult si ca azilul este sansa la viata a batranilor singuri, bolnavi si lipsiti de putere.Nu va lasati batranii in parasire, fiindca ei nu isi mai pot crea conditii de subzistenta, iar cand ii veti gasi morti in casa va veti simti cumplit de vinovati!
Ii puteti vizita si la azil si nu veti mai suferi atat de mult ca atunci cand ii gasiti la casele lor in frig si mizerie!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *