Dacă v-a murit cineva drag în străinătate, apelați a ajutorul firmei Transport decedați Funeral Express

Sunt situații a căror rezolvare este mai bine s-o lași în seama celor care se pricep, fiindcă au cunoștiințele juridice necesare și experiența demersurilor administrative, a procedurilor. Iar când mai ești și copleșit de durere, cu atât mai mult! Și cum să nu simți că o lume întreagă se prăbușeșete în jurul tău când găsești în cutia de scrisori o înștiințare oficială de la Ministerul de Externe prin care ți se aduce la cunoștiință că „familia trebuie să demareze în cel scurt timp cu putiință procesul de „repatriere decedați ”.

Și când trebuie să repatriezi nimic altceva decât ce a rămas din fiul tău, mort într-un accident rutier în țară străină, cum să nu te apuce pandaliile? Iar biata nevastă-mea, care îl iubea ca pe ochii din cap pe primul nostru născut, a început să urle și s-a potolit cu greu, după ce i-am dat un somnifer… Cum nimeni din familie nu se pricepe la chestii de astea, l-am pus pe Andrei (când și-a revenit și el un pic de pe urma șocului) să se uite pe internet ca să vedem cum s-au descurcat alții în situații asemănătoare. Andrei a găsit destul de repede site-ul firmei de pompe funebre Transport Decedați Funeral Express, care se ocupă, la prețuri cât se poate de decente, de repatriere decedați Germania, de repatrierea celor decedați în Italia, în Anglia sau în Spania. Pe lângă aceste țări, în care firma are puncte de lucru, Transport Decedați Funeral Express mai asigură și de repatrierea rămășițelor pământești ale celor care și-au pierdut viața în Franța, în Republica Moldova, în Belgia, în Grecia, în Turcia, în Norvegia, în Olanda sau în Serbia, ba chiar și repatrierea rămășițelor pământești ale cetățenilor  străini care au murit la noi în țară.

Am pus mâna pe telefon și am format numărul 0729 007 003, fără să-mi pese că era trecut de miezul nopții. N-a fost nicio probelemă, pentru că firma lucrează non-stop. Apoi am oftat adânc și m-am dus să văd ce mai face nevastă-mea, săraca, gândindu-mă că am lăsat rezolvarea problemei pe mâini bune. După  ce un angajat al firmei a înregistrat comanda, Transport Decedați Funeral Express a început să facă demersurile necesare, trimițând în Germania un delegat care s-a ocupat de tot: personal de manipulare, medici legiști, autopsie, certificat de deces, certificat de îmbălsămare, pașaport mortuar și, în cele din urmă, de transport…

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *