ATHENS MEDICAL GROUP LEADERSHIP AND INNOVATION CONFERENCE 2018: Știri importante despre viitorul sănătății

Atena, 06 Decembrie 2018 – Știri importante despre viitorul sănătății au venit din cadrul celei de-a doua Conferințe de Leadership și Inovație Medicală organizată de către Athens Medical Group la Atena. În perioada 23-25 noiembrie 2018, peste 2.500 de medici, studenți la medicină, reprezentanti ai asociațiilor de pacienți, companii de asigurări din Grecia, Rusia, Balcani, Africa de Nord, Orientul Mijlociu, Cipru și fostele republici sovietice, precum și multe alte persoane interesate să țină pasul cu tendințele moderne din domeniul sănătății, au avut ocazia să asculte mai mult de 250 de discursuri. Un comitet științific de 75 de membri a fost responsabil pentru această conferință multidisciplinară la care au participat peste 300 de oameni de știință din cadrul Athens Medical Group, alături de omologii lor din Grecia și din străinătate.

În același timp și în contextul unei conferințe care a devenit un eveniment de referinta în domeniu, au fost prezentate mai multe aspecte legate de Turismul medical și de poziția Greciei pe o piață din ce în ce mai globalizată a serviciilor de sănătate. În plus față de aceste chestiuni științifice și strategice referitoare la viitorul general al Greciei, în cadrul acestei conferințe s-a discutat despre creșterea numărului de profesioniști în domeniul sănătății precum și de moștenirea foarte importantă a grupului în acest sector de activitate; drumul a fost deja deschis pentru ca oameni de știință de renume să se întoarcă în Grecia și să aplice, printre altele, tehnici inovatoare în domeniul chirurgiei intervenționale. Mai mult, o altă sesiune importantă de la conferință a fost aceea privind protejarea drepturilor pacienților, care în ultimii ani a devenit o chestiune de mare importanță și necesitate.

Cele mai recente evoluții în domeniul sănătății au fost prezentate în cadrul sesiunilor știintifice care s-au desfășurat în paralel în trei săli de conferință printr-o abordare interdisciplinară integrată, axată pe pacient și în același timp ce s-au abordat subiecte importante legate de viitorul sănătății, cu o atenție deosebită asupra următoarelor aspecte:

  • Longevitatea este acum un obiectiv pe care îl putem atinge datorită unei mai bune înțelegeri și a capacității de a influența factorii cheie, cum ar fi stresul, controlul afecțiunilor oncologice și cardiace și ar trebui ca longevitatea să fie un indicator de luat în calcul în toate studiile macroeconomice și în planificarea sistemului de sănătate și de asigurări.
  • Importanța unei abordări personalizate prin strânsă cooperare a echipei medicale cu familia pacientului, prin integrarea acestei abordări în toate etapele de tratament: înainte, în timpul și post spitalizare.
  • Centrele de referință în anumite patologii au un rol cheie în tratamentul eficient al afecțiunilor medicale – acesta este unul dintre domeniile în care Athens Medical Group a inovat continuu în ultimii 35 de ani.
  • Importanța deosebită a unei abordări interdisciplinare, prin crearea unor echipe de medici specializați pe un anumit tip de afecțiune.
  • Chirurgia minim invazivă este o tehnică desosebit de importantă în specialitatea chirurgicală, folosită cu precadere în Chirurgie Generală, Oncologie, Cardiologie, Ortopedie și Neurologie. O altă tehnică chirurgicală care a cunoscut o dezvoltare impresionantă este chirurgia non-traumatică/ fără transfuzii de sânge aplicată în cadrul Athens Medical Group, în afecțiuni urologice și cardiace specifice.
  • Dezvoltarea mediului digital în combinație cu apariția inteligenței artificiale, a investigațiilor imagistice 3D și digitale și accesul la un volum crescut de informație, au contribuit la transformarea continuă în domeniul educației și practicii medicale. Chiar dacă aceste noi instrumente nu sunt utilizate în practica clinică curentă, cu siguranță acestea vor transforma radical actul medical, iar Athens Medical Group dezvoltă parteneriate strategice în acest domeniu.

Dr. Vassili Apostolopoulos, CEO al Athens Medical Group, a subliniat că: “dat fiind transformarea sectorului medical, la nivel internațional, furnizorii de servicii de sănătate sunt obligați să fie primii care înțeleg evoluțiile moderne și să investească în viitorul sănătății”.

După încheierea conferinței, Dr. Vassili Apostolopoulos, CEO al Athens Medical Group, a declarat: “principalul obiectiv strategic al Athens Medical Group este organizarea de conferințe științifice internaționale la nivel înalt. A doua Conferință de Leadership și Inovație Medicală din Atena a devenit de acum un etalon printre evenimentele medicale, concentrându-se pe excelența științifică și inovație, sectoare în care am investit în mod constant în toți acești ani. În ultimii 35 de ani, Grupul nostru este întotdeauna cu un pas înainte, în știință, societate și economie, având în același timp o aboradare personalizată, axata pe pacient. În ultimii 35 de ani, Grupul a inovat continuu atât în Grecia, cât și în străinătate, lăsându-și amprenta pentru totdeauna. Istoria noastră este o garanție în sine, asigurându-ne că, în următorii 35 de ani, vom juca  rolul principal, rămânând opțiunea principală în Grecia, ceea ce pe de o parte va asigura poziția Greciei în transformarea sectorului pe plan internațional și, pe de altă parte, va fi un partener de încredere pentru medici, companii de asigurări și pacienți”.

Mai multe informații, precum și programul complet de conferințe pot fi găsite pe site-ul: www.amli2018.com

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *