Solutii de minimizare a facturilor

Fara indoiala ca o mare parte din cheltuielile pe care la facem intr-o luna sunt pentru diversele facturi, in special pentru cele de energie electrica si caldura. Inca de cand am inceput sa folosim in masa din ce in ce mai multe aparate casnice, si costul facturilor a crescut.

In prezent, multe dintre aparatele casnice care si consuma destul de mult ni se par indispensabile, asa ca ne este greu sa ne lipsim de ele. S-au facut destule inovatii si in ceea ce  priveste un consum mai mic al acestora, dar pentru unele persoane inca nu este de ajuns. Din fericire exista si alte metode prin care putem reduce consumul de energie de la furnizori, ba chiar sa il aducem la 0. Una dintre aceste solutii si, totodata, cea mai raspandita, este instalarea unui sistem fotovoltaic.

Cel mai practic si de pe urma caruia putem castiga cel mai mult este un sistem fotovoltaic on-grid, adica tipul de sistem care poate fi legat la reteaua de furnizare a energiei electrice. Desi mai complicat de realizat decat un sistem off-grid, acesta necesita mai putine lucuri, adica nu mai este nevoie de acumulatori in care sa depozitam energia produsa precum si de altele. Principiul de functionare este simplu,  iar pentru o locuinta al carei consum este egal sau chiar mai mic cu cel produs de sistemul fotovoltaic, va reprezenta si  o cale de a obtine ceva bani de pe urma acestei investitii, energia neconsumata si trimisa in sistem fiind contorizata.

Sistemele fotovoltaice difera de la un brand la altul si, in functie de marimiea acestora, au de la 2 sau 3 panouri pana la cateva zeci. Cu toate acestea, pretul unui sistem este unul pe masura, fie ca este vorba despre un sistem off-grid, fie ca este vorba despre un sistem on-grid, dar care poate fi amortizat prin scaderea costurilor la facturile de energie electrica si chiar si caldura, atunci cand utilizam aparate de incalzit electrice. Numeroase sisteme fotovoltaice on-grid casa verde sunt disponibile in magazinul online E-acumulatori.ro. Capacitatea unui astfel de sistem va creste cu cat avem mai multe panouri in el, un sigur panou avand o putere electrica de 250/300W.

Prin „casa verde”, cei de la E-acumulatori.ro se refera la faptul ca energia solara este o energie verde, regenerabila, care nu se bazeaza pe alte procedee pentru a fi obtinuta si este nepoluanta asemenea energiei eoliene si comparativ cu centralele termice sau nucleare. Astfel, o locuinta a carei energie provine dintr-un astfel de sistem poate fi considerata o casa verde, in special daca aparatele utilizate in aceasta sunt realizate cu cele mai noi tehnologii de consum redus si de poluare minima. Iar sistemele de la E-acumulatori.ro sunt perfecte pentru a fi utilizate in sectorul rezidential, atat pentru case cat si pentru apartamente, obtinand astfel o independenta energetica, fie ca este vorba despre un sistem on-grid sau unul off-grid.

Utilizarea unui sistem fotovoltaic reprezinta si o solutie moderna, in special in aceasta perioada in care sursele de energie regenerabila sunt considerate o buna alternativa pentru cele conventionale.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *