Caz medical atipic

Ne-am intalnit intr-un cabinet stomatologic dintr-un oras de provincie. Era un copilas plapand de 10-11 ani, caruia i se cariasera toti dintii care i s-au schimbat, fara ca nimeni sa observe asta. Cariile i-au compromis rapid dintii, care s-au retezat din gingii, asa ca urmau extractiile si toate tratamentele acelea complicate, fiindca nu mai era nimic altceva de facut, decat sa i se puna proteza si acestea sa i se schimbe pe masura ce el crestea, pana la 18 ani.

Medicului ii era mila de el si il aprecia pentru modul matur in care se comporta, de aceea i se adresa cu ”domnule” si folosea intotdeauna pluralul.

Am indraznit sa intreb stomatologul, daca acel copil care in curand trecea in etapa adolescentei va purta mereu proteza si mi-a raspuns zambind ca si pentru astfel de cazuri atipice s-a inventat implantul dentar

Apoi mi-a spus cu lux de amanunte ca intentioneaza sa il trimita la clinica Cris-Smile pentru acest tratament, cand baiatul va implini 18 ani, iar procesul de crestere va inceta. Colaboreaza permanent cu medicii de la clinica respectiva fiindca:

-medicii sunt foarte buni si pe langa faptul ca au pregatire profesionala de exceptie, experienta si participa la cele mai noi cursuri de formare sunt generosi. Este salutar ca medicul sa fie empatic cu pacientul sau si sa il informeze cu privire la toate operatiunile, la efectele secundare, sa ii spuna ce anume este permis si ce nu este dupa anumite tratamente.

Asa era si doamna doctor si am inteles ca nu putea colabora decat cu medici la fel de sufletisti si priceputi. Mi-a spus cu hotarare ca vrea sa dea acest copil pe maini bune, fiindca dumneaei nu se pricepe la implanturi si pentru un astfel de tratament complex se impune lucrul in echipa.

-au cele mai performante aparate si echipamente si lucreaza cu furnizori de top. Toti pacientii trimisi din provincie pentru implanturi la Cris-Smile s-au intors sa-i multumeasca, mandrii de dintii lor care imitau dentitia naturala.

-ofera termene mari de garantie pentru implanturi.

-parintii (fiindca el nu va fi capabil sa isi achite costurile la 18 ani, fiind licean sau student) vor avea posibilitatea sa achite lucrarea in rate.

M-am bucurat mult sa aud aceste vesti bune si m-am simtit onorata ca in Romania sunt astfel de medici.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *