Despre genti, fara perdea

 

Doamnelor, astazi o sa vorbim despre genti, fara perdea. Pentru noi, femeile, geanta reprezinta biroul nostru mobil, un mini-vestiar, este o masa de toaleta portabila, un mijloc de transport pentru masa de pranz, o mini-biblioteca, un carucior pentru cumparaturi, sac de voiaj sau toate la un loc (in functie de dimenisunile pe care aceasta le are).

In oricare dintre situatii, stim ca geanta este indispensabila si nu mai plecam nicaieri fara ea. Prima geanta (ca cele pe care le cunoastem si noi azi) a vazut lumina zilei la inceputul secolului al 19-lea, si care avea initial forma unui fileu moale care se tinea in mana, strans la deschizatura cu un siret, unde se strecurau cartile, scrisorile, o batista, un evantai sau diverse alte obiecte de dimensiuni reduse.

Astazi, geanta a avut parte de multe schimbari, atat estetice cat si utilitare. A devenit mai atractiva, mai colorata, are forme si modele diferite, imprimate pe material si stocheaza mult mai multe lucruri in ea, decat ai putea crede. Si noi, femeile, inca nu am decoperit ce baga producatorii in realizarea acestor genti, de ne creaza asa dependenta! Inca nu stim de ce nu ne mai putem desparti de geanta, o data ce am intrat in acest ‘’dans’’. Nu stim ce ne place mai mult, modelul, culoarea, utilitatea? Poate ca sunt toate aceste lucruri la un loc. Sau poate niciunul.

Preferinta mea personala, in cee ace priveste gentile? Gentile din piele naturala, cel mai adesea neagra. Imi plac deoarece pielea naturala este cel mai rezistent material folosit in marochinarie. Imi place sa investesc in calitate, de aceea. Iar piele naturala confera cel mai mare avantaj: durabilitate. Iar geanta este nu doar un accesoriu nelipsit unei femei, ci are si puterea de a scoate orice tinuta din anonimat, datorita dublului rol: estetic si practic. Sau poate ca geanta, aparent un simplu accesoriu cautat doar pentru functionalitate, este unul dintre elementele semnificative ale garderobei si imaginii femeii in societate – este emblema feminismului in societate.

Cunoscand toate aceste lucruri, marile case de moda cauta mereu sa ne surprinda cu modele noi, care mai de care mai extraordinare. In fiecare an, acestea lanseaza noi colectii, care se schimba de la un sezon la altul. In aceste conditii si cu atatea genti frumoase disponibile, cum sa poti sa rezisti aceste tentatii? Pentru fetele dependente de shopping, este o adevarata adventura sa urmareasca colectiile, reducerile sau mai stiu eu ce. Concluzia? Chestia asta nu are leac! Daca ai prins microbul gentilor, pai nu mai scapi.

Dar eu, ca femeie, nu ma plang. Pentru ca am inteles utilitatea acestor accesorii si sunt constienta ca m-as descurca foarte greu, daca nu as avea o geanta dupa mine, oriunde ma duc.

Sfatul meu: alege mereu calitatea, combinata cu preferintele personale – este un cocktail ideal de facut cumparaturi. Astfel te bucuri de un raport calitate-pret bun, dar si de un partener de drum de nadejde, un partener care nu te va lasa la greu si va merge cu tine si prin vant si prin soare.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *