Solutie completa de supraveghere video destinata procesului de productie

Solutiile de supraveghere video reprezinta cea mai utilizata forma de protectie si securitate utilizata in mediul de afaceri si, datorita evolutiei tehnologiilor disponibile in acest domeniu, rezultatele pot depasi asteptarile, daca sunt alese dispozitivele si echipamentele corespunzatoare. Selectarea componentelor si proiectarea sistemului este esentiala si trebuie sa tina cont, mai presus de toate, de compatibilitatea cu mediul in care va fi utilizat, caci fiecare tip de obiectiv are particularitatile sale si fiecare categorie de utilizatori are anumite cerinte. Dezvoltarea de produse si solutii destinate implementarii in sisteme de supraveghere video tine cont de aceste particularitati si cerinte, astfel incat utilizatorii sa poata beneficia de cele mai bune rezultate atunci cand fac alegerile corespunzatoare.

Astfel de obiective cu nevoi specifice se gasesc in procesele de productie, unde exista numeroase zone cu risc ridicat si unde sistemele de supraveghere video pot aduce beneficii consistente. Firmele cu activitate de productie reunesc de obicei echipamente si masinarii, materii prime si produse finite cu o valoare totala mare, ceea ce amplifica, practic, riscul de furt. Prin implementarea unui sistem adecvat de supraveghere video, acest risc se reduce substantial, intreg ansamblu de productie fiind protejat corespunzator.

Un alt aspect al problemei il reprezinta siguranta angajatilor, caci accidentele apar, din pacate, deseori, in procesul de productie. Prezenta unor solutii de supraveghere video permite o analiza atenta a cauzelor care stau la baza unor astfel de accidente, permitand luarea de masuri si introducerea unor proceduri care sa le previna pe viitor. De asemenea, nu trebuie neglijat nici faptul ca se discuta tot mai des despre optimizarea activitatii cu ajutorul sistemelor de supraveghere, iar acest lucru este posibil si in procesul de productie. Practic, o monitorizare atenta poate permite identificarea rapida si eliminarea timpilor morti sau a diferitelor sincope, maximizand astfel activitatea de productie. Optional, pot fi folosite si solutii de analiza video care sa studieze fluxul de oameni si marfa, sau unele camere termice care sa supravegheze buna functionare a echipamentelor implicate in procesul de productie. Indiferent ca vorbim despre zonele de acces, despre zonele de incarcare/ descarcare, despre birouri sau despre spatiul destinat efectiv productiei, companiile pot imbunatati securitatea echipamentelor din dotare, siguranta angajatilor si productia in sine, prin proiectarea si instalarea unui sistem de supraveghere video adecvat, precum cel prezentat in continuare.

Solutie de supraveghere ELKO Romania

ELKO Romania este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse si solutii IT, cu specializare si in dezvoltarea de produse si solutii specifice industriei de securitate. Compania detine parteneriate de colaborare cu cei mai mari producatori de hardware si software, fiind unul dintre promotorii locali ai conceptului de solutii eficiente la nivel de micro-management. Astfel, solutia ELKO Romania dedicata companiilor ce desfasoara activitate de productie integreaza produse ale celor mai importanti parteneri la nivel mondial, ce au rolul de a eficientiza operatiunile si de a creste nivelul de performanta al afacerii companiilor.

Supraveghere completa

Camerele de supraveghere video cu conectare la retea Axis din seria Q16 se remarca prin rezultatele exceptionale, furnizate in medii complexe din punct de vedere al luminii ambientale, si pot fi utilizate atat la interior, cat si la exterior. Astfel de caracteristici le recomanda pentru instalare in medii unde conditiile se schimba frecvent, cum se intampla in cazul obiectivelor din domeniul productiei industriale. Disponibile cu rezolutii de pana la 5472×3648 si dispunand de tehnologii performante precum Lightfinder sau WDR (Wide Dynamic Range), aceste camere asigura intotdeauna imagini video de o calitate excelenta, indiferent de complexitatea vizuala a spatiilor monitorizate. In plus, integrarea tehnologiei PoE (Power over Ethernet) simplifica intregul proces de instalare, iar compatibilitatea extinsa cu solutii VMS (Video Management System) asigura un grad sporit de flexibilitate.

Pentru un plus de siguranta a obiectivelor implicate in procesul de productie, recomandam completarea sistemului cu senzori Optex SL-200QN. Prevazuti cu tehnologie AIR (Active Infrared) si cu o raza de detectie de pana la 60m, acestia sunt excelenti pentru securizarea perimetrelor cu zone largi de acces, specifice de obicei fabricilor si uzinelor, prin generarea de bariere virtuale, a caror intrerupere de catre corpuri straine declanseaza in mod automat alarme. De asemenea, astfel de dispozitive pot fi montate nu numai in zona perimetrala, ci si in interiorul spatiului de productie, pentru a marca zonele cu risc ridicat si pentru a avertiza muncitorii si vizitatorii cu privire la potentialele pericole la care se expun atunci cand patrund in aceste zone. Dispozitivele Optex SL-200QN sunt certificate IP65, fiind rezistente la praf si apa si operand la temperaturi cuprinse intre -250C si +600C. Aceste caracteristici le recomanda pentru aproape orice conditii de mediu, indiferent ca sunt instalate la interior sau la exterior. In plus, senzorii pot fi integrati intr-un sistem IP prin intermediul modulului PIE-1, generand astfel alarme la nivelul sistemului de management video (VMS) care sa declanseze camerele de supraveghere video din zona unde s-a realizat detectia. Senzorii Optex sunt recunoscuti pentru fidelitatea cu care actioneaza, limitand cel mai mult numarul de alarme false atunci cand sunt instalati corespunzator in sistem.

Infrastructura de retea

In mod evident, un sistem de supraveghere IP proiectat pentru un anumit mediu de functionare trebuie sa integreze si o infrastructura adecvata. De aceea, o recomandare poate fi utilizarea de switch-uri Layer 2 Allied Telesis din seria IE200, concepute pentru mediul industrial. Modelul IE200-6GP ofera 4 porturi RJ-45 10/100/1000T cu suport PoE prin care poate furniza pana la 30W per port, 2 porturi SFP 100/1000X si asigura viteze la comutare de pana la 12Gbps. In plus, echipamentul poate opera la temperaturi cuprinse intre -400C si +750C si este caracterizat de o fiabilitate excelenta in conditii de mediu neprielnice, ceea ce il transforma in solutia ideala pentru domeniul productiei.

Sistem de calcul

Un alt element absolut necesar al unui sistem de supraveghere video il reprezinta terminalele operatorilor, de unde sunt efectuate atat setarile initiale, cat si operatiile de mentenanta ulterioare, chiar si monitorizarea activitatii. Cum, in cazul de fata, vorbim despre spatii de productie, unde mediul inconjurator este, de cele mai multe ori, neprielnic tehnicii de calcul, care poate fi astfel expusa unei game extinse de riscuri, este puternic recomandata alegerea unor echipamente rezistente si fiabile, care sa functioneze in parametri optimi pe perioade lungi de timp si indiferent de ce se petrece in jurul lor. Astfel de dispozitive atrag, desigur, costuri initiale mai mari, dar, prin fiabilitatea lor deosebita pe termen lung, garanteaza amortizarea investitiei.

Din acest motiv, recomandam in acest scop modelul Getac V110 – cel mai subtire si mai usor portabil convertibil, deosebit de rezistent. Echipat cu procesoare Intel din generatia a 7-a pana la Core i7, 8GB memorie DDR4, SSD de pana la 1TB, ecran tactil IPS de 11.6” cu tehnologie LumiBond 2.0 si baterii duale cu posibilitate de inlocuire rapida, laptopul asigura performante optime pentru orice fel de activitate si poate fi utilizat in orice conditii de mediu ambiental, caci carcasa din aliaj de magneziu este certificata IP65 si il protejeaza impotriva socurilor mecanice, ploii si prafului. In plus, modelul integreaza solutii de securitate moderne, precum cititor de amprente, modul TPM 2.0 si cititor NFC/RFID. In cazul pierderii sau furtului, acestea garanteaza restrictionarea accesului persoanelor neautorizate la imaginile cu caracter sensibil furnizate de sistemul de supraveghere video.

Sistemele de supraveghere video pot fi instrumente extrem de valoroase pentru companiile moderne cu un nivel inalt de eficienta, indiferent daca acestea sunt implementate pentru securizarea perimetrului, pentru siguranta personalului si a bunurilor, sau pentru monitorizarea activitatii. Solutia pe care o recomandam companiilor cu activitate de productie este de complexitate redusa prin numarul relativ mic de elemente incorporate, perfect compatibile intre ele, care asigura rezultate consistente si rapide, adaptate scopului principal al implementarii, datorita performantelor si flexibilitatii caracteristice.

 

Despre Grupul ELKO si ELKO Romania

Grupul ELKO este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse si solutii IT din regiune, reprezentand 210 de producatori si oferind o gama larga de produse si servicii catre mai mult de 7700 de companii, producatori de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme din 30 de tari in Europa si Asia Centrala. Cifra de afaceri a grupului in 2017 s-a ridicat la 1.593 de milioane USD.

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO si este specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT: solutii mobile, componente, solutii de infrastructura IT si de stocare, solutii de supraveghere video, echipamente industriale, software, periferice. Compania comercializeaza produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor sai, companii revanzatoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiecteaza, instaleaza si revand solutii IT, sisteme de comunicatii si supraveghere video), adresand toate canalele de distributie IT & Telecom.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *