Albire profesionala

Lucrurile si obiectele albe sunt foarte pretentioase. Lenjeria de pat, camasile si bluzele, draperiile si fetele de masa au nevoie de inalbire profesionala periodica, fiindca oricat ar fi de spalate se umplu de pete galbene.
Pe alb totul este vizibil, asa cum devine vizibil pe zapada. Cu toate acestea avem o slabiciune innascuta fata de alb fiindca exprima curatenia, puritatea, inocenta. Halatele doctorilor sunt albe si ele fiindca acesti oamnei minunati lupta sa ne salveze, sa ne redea sanatatea si sa ne prelungeasca viata. Florile albe se disting in gradini sau buchete: crinii, iasomia, tuberozele, trandafirii.
Vara simtim cel mai mult nevoia de alb fiindca ofera senzatia de racoare, de prospetime, in timp ce iarna albul ni se ofera sub forma atmosferei sacre a sarbatorilor.
Se intelege ca fiind inconjurati de alb, de stralucire ne dorim si dinti albi ca spuma laptelui, ca mantia pufoasa a zapezii.
Multi nu inteleg ca o nuanta usor galbuie a naturii poate fi mostenire genetica sau determinata de tratamentele indelungate cu antibiotice. Este adevarat ca se aduna si petele in timp: de cafea, de ceai, de alimente diferite care coloreaza. Fumatorii au prin definitie dinti ingalbeniti. Asta nu inseamna ca omul nu se spala pe dinti, ci ca nu se duce la o clinica de specialitate sa solicite albirea dintilor.


Stiu si oameni care incearca acasa, cu metode rudimentare: sare sau bicarbonat si plasturi de inalbire a dintilor care se vand pe internet.
Nu stiu cat efect pot avea aceste procedee in inalbire si cat deterioreaza dintele, de aceea daca dorim dinti mai albi, un zambet stralucitor este recomandat sa solicitam o albire profesionala, in cabinetul si sub supravegherea unui specialist.
In profesiile care necesita multa comunicare, in care persoana se afla in prim-plan se impun albiri periodice ale dintilor. Un prezentatotr TV sau un ziarist care ia un interviu unei personalitati, chiar si pentru presa scrisa nu trebuie sa ii arate interlocutorului sau dinti ingalbeniti, carii sau dinti lipsa, ci trebuie sa aiba dantura perfecta.
Si vedetele, modele de succes si modele de viata pentru adolescenti, au nevoie de albire profesionala periodica a dintilor fiindca trebuie sa arate impecabil. Stomatologii spun ca in opinia lor si profesorul, model si furnizor de educatie, are indatorirea sa se prezinte in fata elevilor cu dinti stralucitori si perfecti.
Prezentatorul de moda nu vorbeste, dar zambeste si zambetul lui pune in valoare piesele de imbracaminte, deci nu este exclus din acesta categorie. Chiar si functionarul public care interactioneza cu cetateanul este obligat prin statutul sau sa isi ingrijeasca dintii.
In prezent albirea profesionala a dintilor este la reducere in clinica Megasmile.ro si costa 599 de lei, cu aproape 50% mai putin.
Albirea se face de regula cu lampa UV speciala care nu afecteaza sub nicio forma substanta dintelui si nu are efecte secundare. Operatiunea se poate rezolva intr-o sedinta de 20 de minute, deci lumea pleaca in aceeasi zi cu dinti mult mai albi de la cabinet.
Ar fi ideal sa ne formam deprinderi estetice fiindca suntem tineri foarte putin si se impune sa aratam perfect. Pentru frumusetea tercatoare si pentru un aspect ingrijit sa ne obisnuim cu vizite periodice la stomatolog, detartraj periodic si albirea periodica a dintilor.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *