Destinul rochiilor pe comanda

 

Doua dintre rochii pe comanda facute de mama la tinerete sunt la loc de cinste in sifonier. Nu-i mai vin, dar nu le pot instraina fiindca sunt inca rapitor de frumoase, desi au trecut peste 40 de ani de la comandarea lor. Materialele sunt intacte, cusaturile parca ar fi fost facute acum, fermoarul din fier nu a ruginit si este functional. Le asez pe pat sa le admir. Croitireasa cu maini de aur care o sfatuia pe mama si care ii cosea rochiile a murit demult, dar ea continua sa traiasca prin bijuteriile pe care le-a facut. Mijlocelul subtire al mamei din tinerete a ramas in acele rochii facute pe comanda din cele mai bune materiale.
Rochia pe comanda facuta de un croitor priceput si responsabil are viata lunga de tooot, in timp ce rochiile de duzina mor repede si ajung la cos sau se transforma in carpe de sters.
Rochiile create la casa de moda Picasso sunt ca rochiile din tineretea mamei, raman in veci frumoase, bine cusute ca femeile care le comanda sa se bucure de ele si sa s estraduiasca sa isi pastreze dimensiunile.
Nici nu are cum sa fie latfel, cand la atelierul respectiv se vand numai materiale naturale 100%, cu longevitate maxima. Aici am vazut matase naturala cu imprimeuri florale ca pe rochiile imparateselor, printeselor si sultanelor lumii. Pe fond turcoz, maro-roscat, bej, alb, negru, ramurile sau buchetele cu flori par reale si simti nevoia sa te apleci si sa te imbeti de parfumul lor. Sfarsesti prin a atinge cu degete pline de emotie acest material stralucitor si sa simti senzatia de racoare si catifelare simultan.


Voalurile ascund si pun in valoare in acelasi timp pielea d ediferite nuante, iar broderia face purtatoarea sa infloreasca si sa atraga toate privirile. Flori lucrate manual, ciorchini de struguri copti si frunse de vita-de vie impodobesc matasea, iar finetea stofei a facut-o dependenta si pe Romanita Iovan. In magazin se gasesc si nasturi de toate marimile si culorile si fermoare rezistente care se dapteaza materialelor elegante. Cat despre croitorese, numai cuvinte de lauda! Daca ai nevoie de un sfat, ti-l dau cu draga inima, desi sfatul unui profesionist valoreaza enorm de mult. In cazul in care doresti un anumit model, este de ajuns sa te duci cu poza, cu schita sau sa il descrii in cuvinte. Intreaga manopera se executa cu maxima atentie, cusaturile fiind facute manual.
Rochiile facute pe comanda sunt unice, originalitatea lor fiind incontestabila si pot ramane in sifonier si considerate comori ale familiei. In trecut, rochiile din materiale scumpe, bijuteriile, argintaria erau folosite de femeile din inalta societate, care din anumite cauze decadeau ca monede de schimb. In prezent, ma buucr de ele din toata inima si mi-am facut o obisuinta din a fi la curent cu toate materialele noi din magazin si cu tot ceea ce se petrece acolo.
Recomand rochii pe comanda fiindca ai posibilitatea sa iti privesti croitoreasa in ochi, iar ea isi va da toata silinta sa fii multumita si sa te intorci cat de curand!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *