Despre oamenii care vor sa te ingrijoreze…

In cazul in care ii aveti in familie, sa va traiasca, daca nu ii aveti, sa nu le simtiti lipsa, nici sa nu-i doriti! Sunt acele persoane care vin pe capul tau in momentele de cumpana sufleteasca, te privesc in ochi si iti aduc aminte prin intrebari ceea ce trebuie sa faci, sa iti sporeasca ingrijorarea. De pilda sora mea se pregatea pentru Medicina, iar ei ne-au chemat la o cafea si au inceput sa ne intrebe, fara sa mai apucam sa raspundem: ”Ce faceti, daca nu reuseste?”, ”Sa presupunem ca ia examenul. Cu ce bani o tineti in facultate? (De parca am fi tinut-o pe banii lor!!!), ”Sa intrerupa copilul facultatea la jumatate, fiindca nu aveti voi bani sa o tineti?”
In concluzie, nu era bine in niciun fel, dar noi nu trebuia sa uitam peste ani ca au fost alaturi de noi si au pus intrebarile acelea!
Asa este si in cazul unui deces. Unii vin si iti prezinta sincere condoleante simtind nevoia sincera de a-ti arata ca sunt alaturi de tine, in timp ce altii au venit sa te tulbure si sa te debusoleze de tot.
Daca vrei sa scapi de intrebarile:


1. Cine il spala?
2. Cine alearga dupa acte? Stiti ca nu poate fi inmormantat fara certificatul de deces si adeverinta de inhumare, nu?
3. Ati cumparat sicriul, crucea, lenjeria pentru sicriu si capacul?
4. Nu cumva ati uitat tocmai perna, sa nu aiba pe ce isi pune capul, dupa o viata de munca?
5. Ati uitat de imbalsamare?
6. Cine il aduce de la Funerare-servicii.ro sau il tineti acolo la Casa Funerara, singura de profil din Bucuresti, poate chiar din tara?
7. Ati organizat oamenii care sa ia de sicriu?
8. Masina care il duce si il aduce a cui este? Sa nu spuneti ca nu aveti masina si ca vor astepta oamenii si preotul in zadar?
9. Locul de veci?
10. Parastasul?
Sunt sigura ca nu ati suporta tirul acesta de intrebari nici in conditii normale, dar cand durerea va apasa! Exista un remediu cu care veti para toate ingrijorarile altora menite sa va amplifice ingrijorarile si necazul. Le spuneti simplu ca la toate aceste intrebari pot raspunde profesionistii de la Funerare-servicii.ro, fiindca i-ati delegat sa se ocupe de tot! Ei v-au inchiriat si catafalcul de la capela, iar decedatul arata ca in viata, fiidca l-au aranjat cu gust si i-au cosmetizat fata.
Nu dublati durerea cu stresul, cand inevitabilul se produce si suferiti din cauza pierderii coplesitoare a unei persoane dragi! Serviciile de pompe funebre, decente, necesare, nu costa deloc mult si va scutesc de alergatura si de experiente macabre. Nici nu stit cata usurare veti simti, cand nimeni nu va veni sa va provoace ingrijorare prin intrebari, in cazul in care aveti astfel de rude in familie! Veti fi suficient de linistiti sa va puteti reculege in fata celui de care va despartiti pentru totdeauna si pregatiti sa reluati viata a doua zi, asa cum si-ar fi dorit el, fiindca niciun om din cei care mor nu doreste sa fie jelit o viata si sa provoace atata suferinta!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *