De ce este atat de importanta curatenia la locul de munca?

Pentru ca ordinea si curatenia sa fie pastrata ca atare, este nevoie sa fie cunoscute regulile le curatenie, de catre toti angajatorii deoarece indiferent de sector, oricat de bune ar fi produsele de curatenie, daca aceasta nu este facuta corespunzator este egal cu zero.

Pe langa obligatia legala, orice firma care se respecta si isi respecta angajatii trebuie sa asigure conditii cel putin decente de lucru. Ca acest lucru sa se realizeze cu succes este nevoie de produse de dezinfectat si curatat, profesionale si de cea mai buna calitate. Orice colt al spatiului trebuie dezinfectat si igienizat cum trebuie cu produse si detergenti de calitate. Nepastrarea curateniei la locul de munca poate aduce sanctiuni din partea autoritatilor si astfel patarea imaginii firmei.

Pe site-ul celor de la Sanito.ro vei putea gasi orice produs de care vei avea nevoie pentru afacerea ta in intretinerea curateniei. Avand o gama variata de produse de toate felurile si cu diferite intrebuintari dar profesionale si de cea mai buna calitate.

Grupurile sanitare trebuie intretinute ca atare, prezentand cel mai mare grad ce risc al imbolnavirii sau infectiilor urinare, fiind locul unde bacteriile si microbii se dezvolta cel mai repede. Recomandarea noastra este ca acestea sa fie curate si dezinfectate zilnic, iar hartia igienica, role prosop hartie si sapunul dezinfectant sa fie nelipsite din bai.

Spatiile de lucru care cuprind birouri si nu numai, trebuie si acestea curatate zilnic iar tot ce inseamna mobilier, laptop-uri, tastaturi sau mouse-uri, trebuie dezinfectate zilnic fiind in contact permanent cu mainile cu care manevram zilnic bani si telefoane, despre care s-a dovedit ca pot contine mai multe bacterii si microbi chiar si decat vasul de toaleta. Cu ajutorul unui dezinfectant bun si cu o rola hartie, acest lucru se va rezolva simplu si rapid cat ai clipii.

Neglijarea curateniei la locul de munca poate aduce cu sine numai probleme iar in cel mai rau caz se pot imbolnavii angajatii sau clientii ceea ce va aduce probleme cu legea adica imagine proasta firmei iar de aici pana la faliment mai este decat un pas. Produsele de curatenie trebuie sa fie obligatoriu de nelipsit, la fel si tot ceea ce inseamna produse hartie pentru a se putea face o curatenie adecvata si pentru a creea un mediu prielnic tuturor angajatilor.

Sa nu mai vorbim de sanctiunile prevazute de lege, amenzi sau poate chiar inchiderea firmei ceea ce in majoritatea cazurilor duce la faliment deoarece automat imaginea firmei este patata si numanui nu I-ar convenii sa se angajeze intr-un mediu murdar sau colaboratorii sa inceapa parteneriate cu cineva care nu este serios si practic nu este in stare sa se descurce cu propria persoana.

Este dovedit stiintific ca angajatii nu pot sa isi desfasoare activitatea zilnica la job daca lucreaza intr-un mediu neprielnic, dezordonat si murdar. In primul rand se creeaza impresia de spatiu incarcat ceea ce va duce la oboseala si in al doilea rand cui I-ar convenii sa stea 8 ore pe zi in tot felul de mirosuri si asa mai departe.

Concluzia este una simpla la fel ca si mentinearea curateniei. Daca aceasta este respectata ca atare, firma va avea doar de castigat datorita angajatilor care vin la lucru cu o stare de spirit pozitiva.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *