Cand contabilitatea este tinuta de un pensioner

Am gasit greu un contabil care sa imi faca si mie evidentele contabile. Are pensia mica si isi completeaza veniturile cu suma pe care o primeste de la mine. Lucreaza bine, dar primitiv si mie imi trebuie timp si rabdare, infinita rabdare.
De exemplu, daca are nevoie de o factura trebuie sa ma duc sa i-o duc personal cu masina, fiindca daca ma ofer sa i-o trimit scanata, imi raspunde invariabil ca nu are adresa de e-mail si ca nu stie sa opereze pe computer, dar sa fiu multumit fiindca si computerele gresesc.
Si acum, in secolul internetului si virtualizarii serviciilor, imi face actele de mana si abia mai gaseste indigo sa le scoata in doua exemplare.
La birouri am un alt angajat care pune toate date pe computer. De folosirea unui program de evidente contabile sau de salarizare nici nu poate fi vorba!
Sambata dimineata ma programeaza la domiciliu sa ridic actele si sa vin cu altele la lucrat. Familia doarme, iar eu merg in varful picioarelor si comunicam in soapta ca la biserica.
Din cand in cand necesita spitalizare si atunci intrerupem colaborarea si astept sa se intoarca si sa-si reia misiunea. Cand ii atrag atentia ca a sters, a taiat, a facut multe modificari in acte imi raspunde sa caut pe altcineva ca nu mai poate sa se ocupe de firma mea mult timp.


Asa am inceput eu cautarile de inlocuite a unui contabil care a fost profesionist la viata lui, dar acum este depasit de situatie, de tehnologie de tot!
Realcont.ro a readus evidentele contabile la standardele moderne, internalizand si facilitand colaborarea noastra.
Comunicam fara sa ne deplasam, telefonic, prin e-mail sau prin formularul lor de comanda. Acum nu mai sunt nevoit sa fac zeci de drumuri la contabil sa duc acte si sa iau acte care sa fie iar luate la mana si introduse in baza noastra de date. Activitatea contabila este permanenta nemaifiind intrerupta de spitalizari periodice.
Pe langa evidenta contabila, firma ne ofera si servicii de fiscalitate si resurse umane. Mai sunt aspect pozitive ale colaboraraii firmei noastre cu Real-Cont? Raspunsul este afrimativ si poate fi structurat in urmatoarele puncte:
-specialistii firmei prezentate mai sus sunt la curent cu noua legislatie si stiu exact ce au de facut
-la un contract de 12 luni de contabilitate platita, firma ofera o bonificatie de 3 luni de gratuitate, perioada decisa de tragerea la sorti
-activitatea firmei lor este asigurata, deci vom fi despagubiti in caz de erori profesionale. Unui pensionar ce puteam sa ii luam?
Ce pot sa spun acum? Ca sunt multumit si ca mi-a disparut tot stresul legat de evidenta contabila, fiindca Real-Cont se ocupa de contabilitatea unor firme cu cifre de afaceri titanice, iar colaboratorii lor sunt 100% multumiti.
Regret timpul care a trecut si faptul ca la contabilitatea firmei noastra se muncea de doua-trei ori mai mult decat ar fi fost necesar si daca am fi stiut de la inceput de performantele firmei amintite mai sus am fi fost scutiti de evidente contabile depasite.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *