Curs valutar dolar – in ascensiune fata de leu, euro continua sa scada

Fluctuațiile monedelor internaționale din această lună au marcat diferențe semnificative între dolar și euro. În timp ce un curs valutar dolar dezvoltă un parcurs ascendent, moneda euro suferă modificări valorice. Mai precis, valorile recente înregistrate de un curs valutar euro scot la iveală niște probleme ale monedei europene. Toate aceste diferențe ne sunt ilustrate printr-un convertor valutar online.

Curs valutar dolar – în creștere

Cea mai recentă valoare înregistrată de un curs valutar dolar plasează moneda americană într-o poziție favorabilă. Cu o săptămână în urmă dolarul suferise un șir de deprecieri, dar ziua de luni trece pe un parcurs ascendent. Pentru un curs valutar dolar în ziua de luni s-a înregistrat cifra de 3,9370 lei/unitate. Se poate observa așadar că acestui curs valutar dolar i s-a adaugat o creștere de 0,0062 lei. Valoarea afișată de un curs valutar dolar pentru ziua de vineri fiind de 3,9308 lei/unitate. Totuși dolarul nu a cunoscut numai creșteri. Dimpotrivă, săptămâna anterioară un curs valutar dolar atingea chiar și valori de 3,8840 lei/unitate.

Curs valutar euro – variații valorice

Analiza unui curs valutar euro arată un parcurs valoric descendent al monedei europene. Aceasta s-a depreciat în raport cu leul ajungând la cel mai mic prag din ultimele cinci luni. Dacă la începutul lunii un curs valutar euro arăta valoarea de 4,6630 lei/unitate, în prezent valoarea monedei a scăzut considerabil. Data de 21 mai marchează nivelul de 4,6228 lei/unitate.

Din acestea reiese că valorile de schimb ale unui curs valutar euro sau curs valutar dolar pot varia de la o zi la alta. De aceea este recomandată utilizarea unui convertor valutar.

Dar ce este un convertor valutar?

Un convertor valutar este un sistem ingenios de conversie al monedelor. Ingeniozitatea reiese din faptul că un convertor valutar îi permite utilizatorului să transforme ratele valutelor externe. Cele mai multe astfel de sisteme se bazează pe surse oficiale precum: banci centrale, comerciale sau brokeri. Un convertor valutar indică nu numai suma conversiei, dar și dacă prețul actual este unul bun. Cu ajutorul unui convertor valutar modern se poate afla repede și eficient dacă merită deplasarea la un birou de schimb. Conversiile efectuate de un convertor valutar reprezintă rata exactă de schimb observată pe piața de schimb valutar.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *