De ce investesc marile companii in Ethereum

In timp ce mass-media continua sa se concentreze in principal pe Bitcoin, moneda digitala si platforma blockchain Ethereum castiga teren. Entitati imense, incepand de la banci precum JP Morgan si Credit Suisse, si pana la gigantii tehnologici Microsoft si Samsung investesc resurse considerabile pentru a se asigura ca Ethereum este un succes.

Bitcoin vs Ethereum

Spre deosebire de Bitcoin, Ethereum nu intentioneaza sa fie doar o cryptomoneda. Ethereum permite efectuarea de contracte inteligente care proceseaza automat tranzactiile atunci cand ambele parti implicate si-au indeplinit scopurile unei tranzactii. Tranzactiile de pe platforma Ethereum sunt alimentate de cryptomoneda Ether. La fel ca Bitcoin, moneda digitala Ether poate fi cumparata si vanduta printr-o varietate de schimburi online. Eter-ul se tranzactioneaza in mod constant mult mai putin decat Bitcoin, dar cu sprijinul marilor companii si institutii bancare, valoarea sa ar putea creste in scurt timp.

Alianta Enterprise Ethereum

Una dintre cele mai mari entitati care sustin cresterea companiei Ethereum este Enterprise Ethereum Alliance. Aceasta alianta a fost creata pentru a reuni mari companii bancare si de tehnologie pentru a dezvolta noi utilizari inovatoare pentru Ethereum si tehnologia blockchain pe care aceasta moneda digitala se bazeaza.

Impreuna cu o varietate de start-up-uri de varf, companiile de tehnologie cele mai implicate in Enterprise Ethereum Alliance sunt Microsoft, Intel si Samsung. Aportul tehnic al acestor companii este sustinut de resursele financiare imense si de cunostintele institutiilor precum JP Morgan, ING, Santander, Mastercard si numerosi alti mari hitteri.

Scopul principal al parteneriatului este de a face Ethereum mai accesibil si mai practic pentru o gama larga de aplicatii din lumea reala. Companiile din cadrul aliantei se angajeaza in initiative care urmaresc sa ajute aceasta platforma de tip blockchain si cryptomoneda sa-si realizeze potentialul de schimbare a lumii.

„Microsoft si-a construit reputatia pe software-ul de operare Windows. Geniul Windows a fost acela ca a facut sarcina de a interactiona cu un computer intuitiv, inlocuind interfetele de linie de comanda bazate pe text cu un spatiu de tip point-and-click plin de pictograme colorate. Microsoft spera acum sa aiba un efect similar asupra modului in care firmele folosesc Ethereum”, au declarat cei de la Microsoft.

Principalul dezavantaj al tehnologiei blockchian in acest moment este complexitatea utilizarii acesteia. In timp ce majoritatea oamenilor pot intelege principiul pe care operatiunile pe baza de cryptomonede, precum Bitcoin, opereaza, utilizarea acestor tehnologii la intregul lor potential este o alta problema. Pentru a depasi aceasta problema, Microsoft este in curs de dezvoltare a ceea ce se numeste Confidential Consortium Framework sau Coco pe scurt.

Datorita modului in care tehnologia blockchian permite actualizari in timp real sau inregistrari electronice de tranzactii cu Ethereum, aceasta are un potential masiv de a revolutiona modul in care functioneaza aproape orice tip de afacere. De exemplu, un important comerciant cu amanuntul poate utiliza tehnologia blockchain pentru a mentine o baza de date flexibila si extrem de functionala a miscarilor stocurilor de la depozite la magazinele in care clientii cumpara articolele. Ceea ce Microsoft spera sa faca cu Coco este sa depaseasca decalajul dintre registrele de blocuri publice si private si sa faca posibil ca intreprinderile sa interactioneze intre ele si sa faca tranzactii in registru, creand astfel un blockchain mai larg interconectat, precum Internetul.

Cei interesati sa cumpere sau sa vanda Ethereum, o pot face pe CryptoCoin.pro.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *