Axis Communications si Allied Telesis propun noi abordari ale conceptului de Smart City

Pict1

Axis Communications si Allied Telesis sunt doi dintre cei mai importanti producatori de tehnologie ce investesc continuu in dezvoltarea conceptului de Smart City. Potrivit Departamentului pentru afaceri economice si sociale al Natiunilor Unite, procentul global al populatiei din mediul urban a crescut de la 30% in 1950, la 50% in 2008, iar pentru anul 2050 se estimeaza atingerea pragului de 64% in tarile emergente, respectiv 85% in tarile dezvoltate. Aceasta crestere sustinuta necesita aplicarea unor norme stricte si eficiente care sa permita dezvoltarea armonioasa a infrastructurii, transportului si a sistemelor de invatamant. Insa, aceste norme si solutii nu pot fi abordate prin aplicarea metodelor traditionale specifice secolului trecut.

Smart City, in Romania

Atunci cand vine vorba de elementele ce definesc succesul unui model de oras inteligent, pe primul loc se situeaza intotdeauna participarea activa a principalilor oameni ce administreaza orasul. Astfel, in perioada 17-18 aprilie 2018, Axis Comunications si Allied Telesis au participat la congresul Smart Cities CEE, in Cluj, agenda evenimentului cuprinzand numeroase teme de discutie, precum: optiuni de finantare pentru proiecte smart city, strategii, transport si mobilitate, orase digitale sau planificare si reconstructie; evenimentul fiind dedicat administratiilor publice din judetul Cluj.

Envigilant™ – o singura platforma pentru toate datele

Envigilant este cea mai noua platforma dezvoltata de Allied Telesis si are rolul de a colecta si interpreta datele de la toate sistemele compatibile instalate intr-un oras inteligent. Astfel, persoanele autorizate vor putea avea acces la date instant, fiind posibila reactia mult mai eficienta la orice fel de problema ce ar putea aparea.

Solutia poate sa integreze si un istoric geografic al infractiunilor fiecarei zone monitorizate in parte si poate sa ofere recomandari cu privire la desfasurarea agentilor de securitate sau a cadrelor de politie. Platforma poate sa integreze camere de supraveghere IP, senzori de detectie sau orice tehnologii de securitate IoT”, a declarat Calin Poenaru, Country Manager Allied Telesis.

Rolul Axis Communications in aceasta ecuatie este de a furniza informatii video cheie pentru securitatea si siguranta publica, permitand autoritatilor locale sa dezvolte infrastructuri IoT bazate pe platforme deschise, usor de integrat cu sistemele si aplicatiile existente. Materialele video oferite de camerele de supraveghere permit oraselor sa treaca de la constientizarea situatiei la posibilitatea de a prezice aspecte importante legate de eficienta si securitatea unui oras”, a declarat Bogdan Gavril, Inginer de vanzari si trainer Axis Communications CEE.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *