Ce este Wallet-ul Ethereum si ce tipuri exista?

Popularitatea Ethereum a crescut cu timpul in ultimii trei sau patru ani. Ethereum este o platforma descentralizata care poate rula smart contracts. Smart contracts sunt niste coduri care pot fi folosite pentru transferuri prin intermediul tehnologiei blockchain. Cu ajutorul smart contracts poate fi sharuit continut, proprietati, bani impreuna cu orice are valoare cand anumite conditii sunt intrunite. Pe langa platforma ethereum, simplu de vandut si de cumparat si pe BitWin, ne referim la ETH si ca la o moneda digitala care valoreaza cam 45 miliarde de dolari.

Ethereum ca moneda poate fi stocat in Wallet-uri digitale, softwarecare permite stocare si controlul asupra cheilor private si publice. Ori de cate ori aveti nevoie puteti sa verificati cati ethereum mai aveti, Wallet-ul interactioneaza cu blockchain-ul pentru a permite primirea si trimiterea de monede digitale si permite existenta tranzactiilor. Intr-un Wallet exista o adresa privata securizata si una publica, care e disponibila tuturor. Cand cineva trimite Ethereum, Etheri, acestia sunt transferati catre adresa publica. Ca sa poata debloca monedele sharate adresa publica si cea privata trebuie sa se potriveasca. Tranzactiile cu Ethereum, care pot fi intiate si pe BitWin, se valideaza prin intermediul tehnologiilor blockchain.

Revenind la Wallet, sunt doua tipuri, hot si cold. Cel hot stocheaza cheile de acces online, poate fi accesat de oriunde printr-o conexiune la Internet, cel cold permite stocarea cheilor offline, fiind mult mai sigur. Mai pot exista Wallet-uri hardware si software. Cele hardware sunt mai bune si ofera securitate mai mare, nu sunt conectate mereu la Internet, sunt simplu de folosit si ofera optiuni mai bune pentru cei care sunt noi in lumea criptomonedelor. Cele software pot fi mobile, online si desktop. Wallet-ul pentru desktop se instaleaza pe laptop, PC, se pot folosi doar de pe un computer, sunt mai sigure atata timp cat computerul nu e compromis. Acesta se poate combina cu reteaua Tor pentru operatiuni mai sigure si criptate cu sisteme sofisticate. Wallet-urile online se folosesc de tehnologia cloud si pot fi accesate de oriunde.

Riscurile sunt destul de mari sa va treziti atacati, cheile sunt stocate online, insa viteza e foarte mare, sunt potrivite daca se lucreaza cu o „cantitate” mica de criptomonede. Wallet-urile mobile sunt niste aplicatii pentru telefoane, usor de folosit si cu o interfata foarte intuitiva. In plus wallet-ul mobil are si foarte multe functii pe care nu le gasesti la alte tipuri de wallet.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *