Jocul românesc pentru mobil Tap Busters a atins un milion de descărcări, devenind unul dintre cele mai de succes titluri locale

Tap Busters, primul joc al studioului bucureștean Metagame, a atins o primă bornă importantă, reușind să depășească 1 milion de descărcări pe dispozitivele iOS și Android. Jocul a rezultat în urma colaborării dintre studioul Metagame și Carbon, un incubator / accelerator românesc de jocuri înființat de mai mulți veterani ai industriei, cu misiunea de a sprijini dezvoltatorii independenți de jocuri din regiune. Tap Busters a fost lansat global în noiembrie 2017 de Tilting Point, publisher american de jocuri pentru dispozitive mobile.

Tap Busters este un joc de tip clicker/tapper care îmbină elemente de acțiune RPG (Role Playing Game) cu un stil artistic unic realizat de Noper, un ilustrator recunoscut la nivel internațional. Misiunea jucătorilor este să devină vânători de recompense și să apese pe ecran pentru a distruge monștri malefici. Pe parcursul jocului, utilizatorii dispun de o multitudine de echipamente și minioni care îi vor ajuta să își îndeplinească misiunile.

Jocul are, în prezent, un rating de 4.7/5 pe platforma Android și 4.8/5 pe iOS. Aproximativ 30% dintre cei care joacă Tap Busters provin din Statele Unite ale Americii, în timp ce România se numără printre primele 15 țări în topul descărcărilor.

“Succesul Tap Busters, care a reprezentat prima noastră lansare importantă, evidențiază filozofia Carbon: îi susține pe dezvoltatorii independenți să-și atingă potențialul maxim. Acest succes demonstrează, de asemenea, că modelul nostru unic de business oferă valoare dezvoltatorilor și poate genera rezultate excelente pentru toate părțile implicate”, a declarat Cătălin Butnariu, Manager General Carbon.

“Suntem foarte mulțumiți că am atins acest prag important ce arată că am creat un joc deosebit, dar munca noastră nu se oprește aici. Tap Busters este un joc captivant, lăudat de utilizatorii din toata lumea și scopul nostru e să continuăm să îi încântăm pe toți. Lucrăm susținut la implementarea unor noi moduri de joc și adăugarea de conținut încât să facem jocul mai interesant ca niciodată.”, a precizat Daniel Nay, co-fondator și CEO Metagame.

“Tap Busters s-a remarcat printre toate celelalte jocuri de acest gen datorită unui stil artistic remarcabil, al unui simț al umorului excentric și al gameplay-ului frenetic. Am știut de la început că trebuie să colaborăm cu Metagame pentru a transforma această bijuterie într-un joc de mare succes”, a precizat Samir El Agili, președinte Tilting Point.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *