PAL sau MDF?

Piesele de mobilier sunt foarte importante intr-o casa, mai ales in cadrul unei bucatarii. Pe langa faptul ca acestea sunt utilizate pentru depozitarea diverselor obiecte, sunt utilizate si pentru design. Din acest motiv, estetica si functionalitatea mobiliei sunt doua criterii importante ce trebuie avute in vedere in momentul achizitionarii mobilei. Materialul din care este confectionata mobila este un alt criteriu foarte important ce trebuie avut in vedere deoarece in functie de materialul folosit te vei bucura de anumite avantaje. PAL si MDF-ul sunt doua dintre cele mai populare materiale utilizate in confectionarea unei mobile, indiferent ca este vorba despre mobila la comanda sau mobila de serie. Avand in vedere popularitatea celor doua materiale, iata care sunt avantajele si dezavantajele oferite de catre utilizarea acestor materiale pentru confectionarea unei mobile de bucatarie.

MDF-ul este unul dintre materialele recomandate atunci cand vrei sa achizitionezi o mobila bucatarie la comanda deoarece prezinta o serie de avantaje. Dintre acestea mentionez urmatoarele:

  • Rezistenta la umiditate comparabila cu cea a lemnului masiv este din punctul meu de vedere cel mai important avantaj oferit de catre MDF. Acest avantaj devine si mai important in conditiile in care in bucatarie nivelul de umiditate este destul de mare, acest lucru datorandu-se activitatilor de preparare a hranei.
  • Prelucrarea foarte usoara a acestui material este un alt avantaj oferit de catre MDF.
  • Faptul ca imita destul de bine lemnul masiv este un avantaj apreciat de catre multa lume.
  • Intretinerea mobilierului confectionat din MDF este foarte simplu de realizat.

Dezavantajele MDF-ului sunt urmatoarele:

  • Pretul unei mobile confectionate din MDF este mai mare decat in cazul unei mobile confectionate din PAL.
  • Chiar daca are o durata mare de utilizare, durata de utilizare a mobilierului confectionat din MDF este mai mica decat durata de utilizare a mobilierului confectionat din lemn masiv.

Pentru ca am zis ca si PAL-ul este unul dintre materialele des utilizate in confectionarea mobilierului pentru bucatarie, iata cateva dintre avantajele acestuia:

  • Costul de achizitie al unei mobile confectionate din PAL este cel mai important avantaj oferit de catre alegerea PAL-ului ca material pentru costruirea mobilierului.
  • Varietatea de culori si forme este un alt avantaj oferit de catre utilizarea PAL-ului ca material pentru confectionarea mobilierului.
  • Intretinerea extrem de simpla este un alt avantaj;

Ca si dezavantaje, mentionez faptul ca mobilierul confectionat din PAL este foarte sensibil la umiditate.

In concluzie, atat PAL-ul cat si MDF-ul prezinta atat avantaje cat si dezavantaje, ceea ce inseamna ca alegerea materialului din care este confectionat mobilierul depinde de nevoile pe care le ai.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *