Experimentaţi securitatea conectată pentru casa inteligentă

București, 6 septembrie 2017 – Somfy, lider mondial în materie de control automatizat al sistemelor de deschidere și închidere a locuințelor și clădirilor: motoare și sisteme de comandă destinate tehnicii de umbrire, ferestrelor, ușilor de garaj și portilor de acces auto, prezintă în cadrul ediţiei IFA Berlin 2017 inovații care gravitează în jurul echipamentului TaHoma®, unitatea de comandă care permite controlul, ghidarea și programarea tuturor echipamentelor* conectate dintr-o locuinţă.

Alături de TaHoma®, soluţiile Somfy expuse includ gama Somfy Protect, oferta de securitate conectată, și Somfy Connected Doorlock, soluţia pentru control precis al accesului.

Deschiderea și flexibilitatea sunt punctele centrale ale tuturor acestor sisteme.

Compania este prezentă pentru prima dată ca expozant în cadrul IFA Berlin, în Smart Home Hall 6.2, Booth 135.

Tahoma-Somfy
Tahoma-Somfy
Casa conectată Somfy

Sistemul de comandă TaHoma® oferă consumatorilor o soluţie completă Smart Home, care creează un cadru de viaţă sigur și confortabil.

Echipamentele conectate care se pot programa și controla sunt: sisteme de umbrire (rulouri, jaluzele, perdele, obloane, etc), sisteme de iluminat (becuri, receptori de lumină, pentru terasă (copertine, pergole), de management energetic, sisteme de temperatură și de siguranţă (porți, uși de garaj, sisteme de alarmă, camere video, detectoare de fum).

Din luna noiembrie 2017, sistemul TaHoma® va fi compatibil și cu marca Sonos, oferind astfel deschiderea spre zona de muzică și divertisment.

TaHoma® are un design modular și deschis. Este compatibilă cu standardele de comunicaţie radio io-homecontrol, RTS, precum și cu o gamă de produse Z-Wave și EnOcean. Ca noutate, pe lângă compatibilitatea wireless existentă, Somfy anunţă deschiderea sistemului TaHoma® către platformele de casă inteligentă IFTTT & Amazon Alexa.

Sistemul TaHoma® poate conecta până la 200 de produse, atât Somfy, cât și de la producători importanţi de echipamente* pentru casa conectată. Utilizatorii pot crea astfel scenarii flexibile de viaţă, potrivite stilului personal.

Echipamentul conectat din locuinţă poate fi controlat atât din interiorul acesteia, cât și din exterior, folosind un dispozitiv mobil sau PC-ul.

TaHoma® folosește cele mai performante tehnologii actuale pentru securizare la un nivel superior, având certificările de securitate ale liderului în domeniu: SySS Gmbh.

Gama Somfy Protect – soluţia de securitate All-in-One

Este soluția simplă de acces inteligent pentru apartamente și case de mici dimensiuni. Oferă o protecție fiabilă și eficientă împotriva intruziunii, protejând, în același timp, viața privată.

Gama include: camera de supraveghere Somfy One, senzori de mișcare, microfon și difuzor.

Camera Somfy One – dispune de un centru de alarmă cu o sirenă integrată de 90 dB și activare inteligentă, precum și o cameră Full HD cu vizibilitate pe timp de noapte, senzor de mișcare, microfon și difuzor. Sistemul poate fi, de asemenea, controlat prin voce, prin Amazon Echo. Somfy One protejează intimitatea utilizatorilor cu un capac motorizat care maschează atât obiectivul, cât și microfonul camerei, în funcţie de preferinţa utilizatorului.

Pentru persoanele care doresc siguranță suplimentară, aceasta este oferită de versiunea premium, Somfy One+, care este completată cu un sistem de backup integrat: o memorie locală și o baterie de rezervă care asigură funcționarea produsului și în timpul eventualelor întreruperi de alimentare cu energie electrică sau în cazul lipsei conexiunii la Internet, inclusiv în eventualitatea unei alarme de urgență.

Din punct de vedere al design-ului, produsul a fost recompensat cu premiul IF Design Award 2017.

Somfy One poate fi instalată rapid prin Somfy Protect App (disponibilă pentru iOS și Android) și este compatibilă cu sistemul de casă conectată Somfy TaHoma®, funcționează cu Nest, Amazon Alexa, IFTTT și alte servicii.

Utilizatorii pot integra, de asemenea, componente suplimentare de securitate, cum ar fi senzorul de vibrații IntelliTAG, pentru protejarea ușilor și a ferestrelor, o telecomandă cu cheie, o sirenă exterioară și un sistem suplimentar de senzori de mișcare. Când se declanșează alarma, sistemul poate stoca zece secunde video în Cloud pentru 24 de ore. Utilizatorii au, de asemenea, opțiunea de achiziționare a înregistrării video continue. Incidenţa alarmelor false pornite din cauza animalelor de companie este redusă prin tehnologia specială de detectare a mișcării.

Somfy Connected Doorlock – sistemul de închidere și deschidere inteligentă a ușii permite ca plecarea din casă și revenirea să fie cât mai sigure și confortabile. Acesta poate fi acţionat prin intermediul unei aplicații pentru mobil, prin simpla apăsare a unui buton, sau al unei cartele speciale cu chip. Este eliminată astfel necesitatea de a lăsa cheile de rezervă la vecini și îngrijorarea legată de eventuala pierdere a cheilor.

Atunci când proprietarii sunt plecaţi în concediu, pot acorda persoanelor apropiate acces controlat prin intermediul aplicaţiei sau al portalului online. Ușa poate fi descuiată și prin intermediul brăţărilor rezistente la apă, fără baterie, perfecte pentru copii, precum și prin intermediul cheilor tradiţionale – Somfy Connected Doorlock este livrată cu un set de trei chei.

RS-100 – Motorizare de clasă superioară. cel mai silenţios motor din această clasă

Motorul RS100 este un motor inteligent, de tip plug-and-play, care permite automatizarea rulourilor. Fără a avea nevoie de o configuraţie, drive-ul Somfy identifică independent direcţia de rotaţie și poziţiile de capăt de cursă și poate fi controlat la două nivele diferite de viteză. Somfy RS100 impresionează prin funcțiile inovatoare de pornire și oprire silenţioase, precum și prin detectarea integrată a obstacolelor. Are specificaţiile Smart Home necesare pentru clădiri noi și este, de asemenea, soluția ideală pentru mai multă siguranță și confort în cazul renovărilor.

Disponibilitate produse: Gama Somfy Protect, Somfy Connected Doorlock și motorul RS-100 vor fi disponibile în România începând cu anul 2018. TaHoma® poate fi comercializată la partenerii oficiali din luna iulie 2017.

* Peste 100 de produse Somfy (motoare, senzori și detectori) și echipamente de la brand-uri renumite la nivel mondial: Atlantic (NOU – din toamna 2017), Ciat, Danfoss, De Dietrich, Dimplex, GU, Hitachi, Honeywell, Hoppe, KFV, Philips Hue, Sonos (NOU – din toamna 2017), Thermor, Velux, Window Master.

Drept de autor asupra imaginilor: Somfy SAS

_____________________________________________

Pentru întrebări sau informații suplimentare, vă rugăm să contactați:

Florina Draghici

Marketing & Communication Manager

Tel.: +40 756 66 77 11

Email: florina.draghici@somfy.com

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *