GO WEST. Platformă de teatru și dezbatere pregătește cel de-al doilea spectacol din trilogia migrației

“ Bun de Export ” va fi cel de-al doilea proiect marca GO WEST dintr-o serie de trei spectacole pe tema migrației. Acesta aduce în discuție fenomenul exodului de creiere ( brain drain ). Textul urmează să fie dezvoltat de Alex Tocilescu pornind de la povești reale, iar spectacolul va fi montat de Catinca Drăgănescu la POINT. Trimite povestea ta la povesti@eastgowest.ro până pe 15 Mai.
Pentru cine are contact cu această Românie, tăcută şi ignorată, care se destramă încet, Rovegan este un spectacol cutremurător. Pentru ceilalţi, poate fi o revelaţie.
Oana Stoica (Dilema Veche)

Migraţia este unul dintre fenomenele sociale cu un impact major asupra societății și economiei românești în ultimii 20 de ani. Fie că ia forma exodului de creiere, a azilului politic sau a migraţiei economice, acesta naşte ample dezbateri despre identitate, ataşament, limite, toleranţă sau integrare culturală.

“Bun de Export” își propune să ofere dreptul la replică unei generații de tineri profesioniști pentru care emigrarea pare a fi devenit prima opțiune când vine vorba de planuri de viitor. Este deja cunoscut fenomenul exodului de creiere (brain drain) din România către Occident, fie că acesta ia forma exportului de medici sau de specialişti ȋn IT.

Povestea ta poate să inspire acest spectacol! Ne interesează ce crezi despre acest fenomen și, mai ales, cum te-a influențat pe tine, așa că scrie-ne la povesti@eastgowest.ro până pe 15 Mai 2017. Scenariul va fi semnat de Alex Tocilescu, spectacolul va fi regizat de Catinca Drăgănescu, iar premiera va avea loc la POINT.

Primul proiect din trilogia migrației este spectacolul ROVEGAN de Catinca Drăgănescu, co-produs de Asociația Arena și Centrul REPLIKA. Pornind de la cartea Lilianei Nechita, “Exodul mamelor”, şi de la o amplă documentare a migraţiei motivate de sărăcie, acesta spune povestea mamelor românce plecate la muncă ȋn Italia. ROVEGAN se numără printre cele mai bune producții de teatru din 2016.

“Pentru cine are contact cu această Românie, tăcută şi ignorată, care se destramă încet, Rovegan este un spectacol cutremurător. Pentru ceilalţi, poate fi o revelaţie.” (Oana Stoica, “Dilema Veche”)

Următoarele reprezentații ROVEGAN sunt programate pentru 19 și 31 Mai 2017 la Centrul Educațional Replika. Intrare liberă în limita locurilor disponibile și pe bază de rezervare la contact.asociația.arena@gmail.com.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *