Ce se intampla cu rovinieta dupa ce ai schimbat numarul de inmatriculare?

In cazul soferilor romani care, din diverse motive, isi schimba numarul de inmatriculare al autovehiculului, rovinieta isi mentine valabilitatea, cu conditia ca modificarea respectiva sa fie inregistrata in baza de date a autoritatii de inmatriculare.
Autoritatea de inmatriculare asigura, pe baza de protocol institutional, Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, acces la baza de date care cuprinde schimbarile de numar de inmatriculare inregistrate pana la data consultarii acesteia.

Atentie! In cazul schimbarii numarului de inmatriculare, rovinieta ramane valabila numai daca la data emiterii acesteia noul numar de inmatriculare a fost inregistrat corect! In cazul in care noul numar de inmatriculare a fost introdus gresit in baza de date, utilizatorul trebuie sa solicite in scris Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere inscrierea corecta a noului numar de inmatriculare in baza de date a SIEGMCR.

Pentru a efectua modificarea respectiva, utilizatorul autovehiculului al carui numar de inmatriculare se schimba, trebuie sa depuna o cerere scrisa la unul din punctele de lucru CNAIR, alaturi de cartea de identitatea a vehiculului in copie si original. Solicitarea scrisa este analizata pe loc si, daca se aproba, tot atunci se efectueaza si modificarea in baza de date, eliberandu-se prin intermediul SIEGMCR si un document care atesta valabilitatea rovinietei pentru noul numar de inmatriculare. Documentul este eliberat in doua exemplare identice, dintre care:

unul stampilat de catre C.N.A.I.R. care este inmanat solicitantului;
unul semnat de catre solicitant care ramane la C.N.A.I.R.

Ce se intampla atunci cand inmatriculezi un vehicul si, dorind sa cumperi o rovinieta, esti instiintat ca exista deja o rovinieta valabila pentru numarul de inmatriculare respectiv?

In cazul in care in baza de date, pentru numarul de inmatriculare respectiv exista o rovinieta valabila, aceasta se considera a fi valida pentru vehiculul respectiv, numai in cazul in care numarul de identificare pentru care a fost eliberata rovinieta respectiva este acelasi cu numarul de identificare din certificatul de inmatriculare al vehiculului, iar rovinieta respectiva a fost eliberata pentru tipul de vehicul detinut.

In cazul in care cele doua numere de identificare nu sunt identice, sau tipul vehiculului detinut este diferit de tipul vehiculului pentru care s-a emis rovinieta existenta in sistemul informatic, aceasta nu se considera a fi valabila iar operatorul are obligatia de a elibera o noua rovinieta.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *